Nemzetközi foci

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt vizsgálja az ügyészség Maradona orvosát

Diego Maradona press office / AFP
Diego Maradona press office / AFP

Az ügyészség házkutatást tartott a 60 évesen elhunyt Diego Maradona orvosa, Leopoldo Luque házában és magánklinikáján, hogy kivizsgálják, felmerült-e gondatlanság a legendás focista agyműtét utáni kezelése során.

Maradona szerdán hunyt el szívroham következtében, és orvosa azt mondta, mindenben együttműködik a hatóságokkal. Az ügyészség szeretné kideríteni, mi is történt pontosan Maradona halála napján, és felmerült a gyanú, hogy a műtétje után otthonában ápolt Maradona nem részesült olyan ellátásban, mint a kórházban, ahol 24 órán keresztül mellette voltak az ápolók, és egy defibrillátor is rendelkezésre állt.

Luque egy sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, mindent megtett Maradona gyógyulásért, és folyamatosan próbálta meggyőzni a világbajnok klasszist, hogy alkoholfüggősége miatt menjen el egy rehabilitációs intézetbe, ám ő hajthatatlan volt.

„Tudják, hogy miért lehet felelősségre vonni? Mert szerettem őt, mert törődtem vele, mert meghosszabbítottam az életét, és mert próbáltam mindvégig jobbá tenni” – mondta Luque.

Olvasói sztorik