Nemzetközi foci

Carlo Ancelotti nagyon megható szavakkal illette Diego Maradonát

PETER POWELL / POOL / AFP
PETER POWELL / POOL / AFP

Carlo Ancelotti megható megemlékezését közölte szombaton a Guardian Diego Maradonával kapcsolatban.

Az olasz szakember hátvédként többször is játszott a Napoli félelmetes támadója ellen, így az angolok kézenfekvőnek találták, hogy az Everton edzőjét kérdezzék, milyen ember is volt Maradona. Ancelotti egészen érzelemdús válaszokat adott.

Előbb az ellenfelem volt, majd a barátom lett. Szerény ember volt, aki hiányzik majd a futballból, emléke viszont örökké megmarad. Szenzációs focista volt, a maga idejében a világ legjobbja, de mindenképp a legjobb, aki ellen játszottam. Nehezen lehetett megállítani, annyira jól játszott. Soha nem panaszkodott pályán, akkor sem, amikor keményen összeütköztünk, ha szerelni próbáltam. Később barátok is lettünk, amikor tudtunk némi időt közösen tölteni, mindig jól éreztük magunkat. Nem csak egy focista volt, hanem kiváló példakép is. Mindig fantasztikus emlék marad a barátságunk

– idézi a Guardian az olasz edző visszaemlékezését.

A fenti sorokat látva talán nem is meglepő, miért volt annyira meghatódva a megemlékezés alatt.

Ancelottit persze megkérdezték Maradona kezezős góljáról is, amelyet Anglia ellen lőtt, de az Everton edzője szerint egyetlen kezezéssel nem szabad leírni Maradonát.

„Nyilvánvaló kezezés volt egy nagyon fontos mérkőzésen, ám a játékvezető nem vette észre. Ezzel az egy pillanattal nem lehet összefoglalni Maradonát! Azt kell figyelembe venni, amit azon a világbajnokságon csinált. Én ott voltam az 1986-os tornán, de pályára sem léptem, míg ő gyakorlatilag egymaga megnyerte.”

Kapcsolódó
„Én csak kilencven perc erejéig lehetek példakép. Én mint ideál? Ugyan már, hiszen drogokon élek” – Diego Maradona kettős élete
Diego Maradona az egyik legbalhésabb és legtehetségesebb futballisták egyike volt. Az a fajta zseni, akinek góljait az ellenfél is csak megtapsolni tudta. Úgy élte a bohém királyok életét, ahogyan futballozott: teljes szenvedéllyel.

Csapata viszont nem tudta a Leeds elleni mérkőzést megnyerni, így Ancelotti számára a szombati is szomorú nap volt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik