Nemzetközi foci

Kétmillió dollárba kerül Maradona legendás meze

Jean-Yves Ruszniewski/TempSport/Corbis/VCG via Getty Images
Jean-Yves Ruszniewski/TempSport/Corbis/VCG via Getty Images

Egy New Jersey-i aukciósház alkalmazottja, David Amerman szerint kétmillió dollárért megvásárolható az a mez, amelyben Diego Maradona az 1986-os világbajnokságon az Anglia ellen 2-0-ra megnyert negyeddöntőben szerepelt.

Kapcsolódó
„Én csak kilencven perc erejéig lehetek példakép. Én mint ideál? Ugyan már, hiszen drogokon élek” – Diego Maradona kettős élete
Diego Maradona az egyik legbalhésabb és legtehetségesebb futballisták egyike volt. Az a fajta zseni, akinek góljait az ellenfél is csak megtapsolni tudta. Úgy élte a bohém királyok életét, ahogyan futballozott: teljes szenvedéllyel.

A mez az angol csapat egyik játékosának, Steve Hodge-nak a birtokába került, aki a lefújás után a játékoskijáróban cserélt Maradonával, írja az MTI. A mez jelenleg a manchesteri Nemzeti Futball Múzeumban tekinthető meg és a legendás focista halála miatt nagyon nehéz felbecsülni a mez valódi értékét.

A tulajdonos kétmillió dollárért kínálta eladásra. Nagyon nehéz felfogni, hogy a mezért valóban kétmilliót fizetne valaki, de nem értem, hogy miért ne költhetne akár ennyit is valaki, ha megteheti. Ha az eladó megtalálja a megfelelő személyt, akár még reális is lehet ez az ár

– mondta Amerman.

Amerman aukciósháza a napokban Pelé egyik trófeáját kínálja eladásra, amelyet 1970-ben, harmadik vb-címét követően a nemzetközi szövetségtől (FIFA) kapott és várhatóan 800 ezer dollár körül talál majd gazdára.

Maradona, a Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendája 1986-ban világbajnoki címig vezette az argentin válogatottat, 1997-ben vonult vissza, edzőnek állt, de azóta egészségi problémákkal küszködött.

Olvasói sztorik