Nemzetközi foci

Helyi papok megvétóznák, hogy Maradonáról nevezzék el a nápolyi stadiont

Franco Romano / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Franco Romano / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Nápolyban a mai napig személyi kultusz övezi Diego Maradonát, ami teljesen érhető, ha tudjuk, a nemrég 60 évesen elhunyt argentin legendával a déli klub megtörte az északi csapatok hegemóniáját, és két bajnokságot, olasz kupát és Szuperkupát, valamint UEFA Kupát nyert.

Amikor Maradona visszatért Nápolyba Ciro Ferrara búcsúmeccsére:

Maradona halála után Nápoly polgármestere, Luigi De Magistris azt javasolta, hogy a városi stadion vegye fel a korábbi klasszis nevét, de az ötlet nem mindenkinek tetszik. A helyi papok egy csoportja levelet írt a  nápolyi érseknek, Crescenzio Sepének, mivel nem szeretnék, ha a mostani nevét elveszítené a stadion.

Az aréna ma Szent Pál nevét viseli, mivel a legenda szerint, amikor az apostol a a mai Olaszország területére érkezett, a Fuorigrotta nevű kerületben élt egy darabig, ahol a stadion is található.

A stadionnak annak a szentnek a nevét kell viselnie, aki elhozta nekünk Jézust. Mindannyian egyetértünk egy dologban: nem szeretnénk, hogy eltűnjön a régi elnevezés. Ha San Paolo-Maradona Stadion lenne a név, az tökéletes megoldás lenne, ahogy Milánóban is elfér egymás mellett a San Siro és a Giuseppe Meazza Stadion elnevezés. Ez egy megfelelő kompromisszumnak tűnik, hogy megőrizzük a hitet és megtiszteljük a legendát

– áll a levélben, amit öt helyi pap írt alá.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik