Nemzetközi foci

„Maradona szenvedélyesen imádta a futballt, Messin ebből semmit nem látni”

ALEJANDRO PAGNI / AFP
ALEJANDRO PAGNI / AFP

A 60 évesen elhunyt argentin legenda, Diego Maradona még sokáig témát ad majd a futballért rajongóknak, hiszen olyan egyéniség volt, akire a pályán és azon kívül is oda kellett figyelni.

Kapcsolódó
„Én csak kilencven perc erejéig lehetek példakép. Én mint ideál? Ugyan már, hiszen drogokon élek” – Diego Maradona kettős élete
Diego Maradona az egyik legbalhésabb és legtehetségesebb futballisták egyike volt. Az a fajta zseni, akinek góljait az ellenfél is csak megtapsolni tudta. Úgy élte a bohém királyok életét, ahogyan futballozott: teljes szenvedéllyel.

A Benfica edzője, Jorge Jesus sokak véleményét visszhangozta, amikor azt mondta, nála Maradona és a háromszoros világbajnok brazil klasszis, Pelé voltak minden idők legjobb labdarúgói.

„Ha kettőjük közül kellene választanom, akkor Diegót mondanám. Nem azért, mert zseni volt, hanem amiatt, ahogy ezt a pályán érzékeltette. Hihetetlen szenvedélyesen szerette ezt a játékot, egy született tehetség volt, nem a kemény munka révén ért fel a csúcsra.

Imádtam nézni, hogy Maradona szinte bensőséges kapcsolatot ápolt a labdával. A mostani korszak két kiemelkedő egyénisége közül Cristiano Ronaldónál érzek ebből a szenvedélyből egy keveset, Lionel Messinél viszont semmit”

– mondta Jesus.

Olvasói sztorik