Nemzetközi foci

Halálos fenyegetéseket kap a női focista, aki leült a Maradona emlékére tartott gyászszünet alatt

Julian Finney/Getty Images
Julian Finney/Getty Images

Hatalmas botrány alakult ki Spanyolországban, miután az egyik női futballista, Paula Dapena nem volt hajlandó részt venni a november 25-én elhunyt legenda, Diego Maradona tiszteletére tartott egyperces néma megemlékezésben – írta a Yahoo Sport.

Kapcsolódó
Meghalt Diego Maradona
A világbajnok labdarúgó az otthonában kapott szívrohamot. 60 éves volt. Az argentin köztársasági elnök háromnapos nemzeti gyászt hirdetett.

Maradona emlékének minden futballpályán egyperces néma csönddel adóztak világszerte a csapatok, így a Viajes Interrias FF-Deportivo Abanca női találkozón is. A hazaiak spanyol középpályása, Dapena viszont nem akart ebben részt venni, így egyszerűen leült a földre tüntetésképp.

Az eset felzaklatta a futballdrukkereket, különösen az argentinok, sőt sokan életveszélyes fenyegetéseket küldenek a női focistának, aki ennek ellenére azt mondta, újra így tenne, ha visszamehetne az időben.

Nem vagyok hajlandó egyperces gyászszünetet adni olyan embernek, aki családon belüli erőszakban bűnös, csak az áldozatának. Feministaként ezt nem támogathatom. Fantasztikus játékos volt, de a pályán kívüli viselkedése messze volt az elfogadhatónál

– mondta a Diario rádiónak Dapena.

A középpályás egy 2014-es hírre utal, amikor Maradonát azzal vádolták, hogy megütötte aktuális barátnőjét egy vita közben. Az argentin legenda tagadta a vádakat, végül fel is mentették alóla. Mivel Dapena tette újra lőtérbe hozta a családon belüli erőszak problémáját, sokan dicsérték, amiért kiállt elvei mellett, mások szerint viszont tiszteletlen volt a sportág mindenkori egyik legjobbjával szemben.

Olvasói sztorik