Nemzetközi foci

A Barca megtámadta Messi sárga lapját, amit Maradonára emlékezve kapott

J. Bassa / AFP
J. Bassa / AFP

Lionel Messi gólt szerzett a Barcelona Osasuna elleni bajnokiján, és a találat után a 60 évesen elhunyt honfitársára, Diego Maradonára emlékezett: levette a mezét, hogy megmutassa a Newell’s Old Boys dresszét – a rosariói klubból indult Messi, Maradona pedig pályafutása végén játszott a csapatban.

A mezlevétel miatt Messi sárga lapot kapott a mérkőzés játékvezetőjétől, Antonio Mateu Lahoztól. A Barcelonának még 3000 eurós büntetést is fizetnie kell Messi megemlékezése miatt., mivel fegyelmi vétségnek számít, ha egy játékos a mezét felhúzva vagy levéve bármilyen üzenetet közvetít, legyen szó akár egy hirdetésről, akár egy személyes jellegű megjegyzésről.

A Barcelona fellebbezett Messi sárga lapja miatt, és abban bíznak, hogy a fegyelmi bizottság ugyanúgy dönt majd, mint a Real Madrid védője, Sergio Ramos esetében. Ramos 2007-ben a mezét felhúzva emlékezett elhunyt barátjára, Antonio Puertára, aki korábban csapattársa volt a Sevillában, és a meccsen sárgát kapott, majd ezt végül eltörölték.

2.50-nél látható Ramos emlékezése:

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik