Nemzetközi foci

Donnarumma még az Eb előtt aláírhat új klubjához

Filippo MONTEFORTE / AFP
Filippo MONTEFORTE / AFP

Az olasz válogatott kapusa, Gianluigi Donnarumma még az Európa-bajnokság rajtja előtt aláírhat a Paris Saint-Germainhez.

Donnarumma 2013 óta szolgálta a Milant, és 16 éves volt, amikor Sinisa Mihajlovic először pályára küldte őt 2015 őszén a Sassuolo elleni bajnokin. Azóta ő volt a Milan első számú kapusa, és kulcsszerepe volt abban, hogy a klub második helyen végzett idén a Serie A-ban, és ezáltal az ősszel a BL-csoportkörben szerepelhet.

A még mindig csak 22 éves Donnarumma szerződése lejárt a Milannál, és nem hosszabbította meg, érdeklődőkben pedig nem volt hiány, a Juventus, a Barcelona és a PSG is szerette volna megszerezni. Közülük a párizsi klub lett a befutó, amely 2026-ig szerződtetheti Donnarummát, aki év 12 millió eurót kereshet, és a Costa Rica-i Keylor Navasszal kell majd megküzdenie a kezdőcsapatba kerülésért.

Nem az olasz kapus az egyetlen, akire lecsapott a PSG, mivel a korábban a Barcelonával összeboronált holland középpályás, Georginio Wijnaldum is a francia bajnokság ezüstérmesénél folytathatja, már csak az orvosi vizsgálat van hátra, hogy bejelenthessék a leigazolását.

Olvasói sztorik