Nemzetközi foci

A klubtulajdonossal együtt ünnepeltek az FA Kupát nyerő csapat játékosai

Kirsty Wigglesworth/PA Images via Getty Images
Kirsty Wigglesworth/PA Images via Getty Images

A Leicester City futballcsapatának teljesen egyedi a viszonyacsapatával. Amikor 2018-ban elhunyt Vichai Srivaddhanaprabha egy helikopterbalesetben, nem csak a labdarúgók, hanem az egész város siratta a klubvezetőt. Amit azonban elkezdett, azt a fia, Aiyawatt Srivaddhanaprabha folytatta.

Kapcsolódó
A csapat stadionja mellett zuhant le a Leicester-tulajdonos helikoptere – FOTÓ, VIDEÓ
A tragédia a West Ham elleni mérkőzés után történt.

Jóllehet a 2016-os csodaszámba menő bajnoki címet nem tudta megismételni a Leicester City, azonban két fordulóval a Premier League vége előtt még versenyben van a Bajnokok Ligáját érő helyekért. Szombaton pedig a BL-döntőre készülő Chelsea-t 1-0-ra legyőzte az FA Kupa fináléjában Youri Tielemans bombagóljával, így trófea is kerül a klubházba. Ezt a serleget pedig a játékosok mellett Aiyawatt Srivaddhanaprabha is magasba emelhette, mivel a labdarúgók behívták a pályára ünnepelni.

A jelenet önmagában is nagyon szép, de a közelmúlt eseményei mellett különösen felértékelődött. Mivel az Európai Szuperligát kitaláló hat nagycsapat tulajdonosa ellen több komoly tüntetés is zajlott – a Manchester United hívei azt is elérték, hogy el kellett halasztani a Liverpool elleni rangadót – sokan újra a Leicesterre mutatnak, amiért ismét fityiszt mutatott a gazdagabb kluboknak. Az mindenesetre biztos, hogy Leicesterben különleges a tulajdonos, a város és a futballisták közötti kapcsolat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik