Nemzetközi foci bajnokok ligája

Bajnok lett a Manchester City a városi rivális bukása miatt

Dave Thompson - Pool/Getty Images
Dave Thompson - Pool/Getty Images

A Manchester United kedden hazai pályán 2-1-re kikapott a Leicester City ellen a Premier League 36. fordulójának nyitómeccsén.

Mivel az MU nem szerzett pontot, két mérkőzéssel a bajnokság vége előtt tíz pont maradt a hátránya a városi rivális Manchester City mögött, amely így bajnoki címet ünnepelhet.

Jócskán felforgatta kezdőcsapatát Ole Gunnar Solskjaer, mivel az Aston Villa elleni bajnoki után 48 órával lépett pályára a csapata, ráadásul csütörtökön ismét játszik majd a Manchester United, a Liverpool ellen elhalasztott meccsét játssza le.

Kapcsolódó
Megvan, mikor pótolják a Manchester United-Liverpool rangadót
A vasárnapra tervezett rangadót a szurkolók miatt kellett áttenni más napra.

A Bajnokok Ligája-szereplésért küzdő Leicester viszont meglátta a lehetőséget a zömmel fiatalokkal kiálló ellenféllel szemben és Luke Thomasnak hála már a tizedik percben vezetést szerzett.

Nem tarthatott sokáig az öröm, mivel öt perccel később Mason Greenwood tört be a tizenhatoson belülre és jobbal a jobb alsóba gurított.

Ezután főleg a Leicester City uralta a mérkőzést, a nyomás pedig góllá érett. Egy szögletnél nem sikerült jól elosztania a manchesteri védőknek az embereket és Caglar Söyüncü öt méterről a jobb fölsőbe bólintott.

A hajrában szinte végig támadtak a hazaiak, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott, így aztán a Leicester nyert és nagy lépést tett a BL-ért. A Manchester United biztosan ott lesz a Bajnokok Ligája főtábláján, miután az UEFA nem szankcionálta az Európai Szuperligától visszalépő klubokat kizárással.

Kapcsolódó
Az Európai Szuperligától visszalépő kluboknak megkegyelmezett az UEFA
A maradék három csapat sorsáról később döntenek.
Olvasói sztorik