Nemzetközi foci

Ronaldo magára maradt a Juventus öltözőjében

Isabella BONOTTO / AFP
Isabella BONOTTO / AFP

Három fordulóval az olasz labdarúgó-bajnokság vége előtt hat gól Cristiano Ronaldo előnye a góllövőlistán Romelu Lukaku előtt, úgyhogy a portugál klasszis a Premier League (2007-2008), valamint a spanyol liga (2010-2011, 2013-2014, 2014-2015) után a Serie A-ban is bezsebelheti a gólkirályi címet.

Más kérdés, hogy ennek Ronaldo mennyire tudna örülni, ha a Juventus lemaradna a BL-indulásról, mert a Milan elleni hazai vereséggel nehéz helyzetbe került a csapat.

Kapcsolódó

A Gazzetta dello Sport nevű olasz lap azt írja, a Juve öltözőjében sokan úgy gondolják, hogy a vezetőség kivételezik Ronaldóval, akinek emiatt már nem olyan jó a viszonya a társakkal, mint néhány hónappal ezelőtt.

A lap szerint a többiek úgy érzik, Ronaldo túl nagy szabadságot kap, a Milan elleni vereség másnapján például a Forma-1-es Ferrari-csapatnál járt edzés helyett, igaz, ez a hiányzás némiképp igazoltnak tekinthető, mivel a Juve elnöke, Andrea Agnelli is elkísérte.

A szezon közben többször is előfordult, hogy Ronaldo a szponzori felkéréseknek eleget téve kihagyott edzéseket, és bár a gólokat megbízhatóan szállítja, vannak, akik úgy vélik, sokkal hasznosabb lenne a csapat szempontjából, ha középen játszana, és nem a szélen.

Kapcsolódó
A Juve Ronaldo-dilemmája: évi 30 gól 30 milliós fizetésért, de hol a BL-serleg?
A Juve 2018-ban azért igazolta le klubrekordot jelentő összegért Ronaldót, hogy végre sikerüljön BL-t nyerni. Az elmúlt három évben Allegrit és Sarrit is kirúgta a klub, és most Pirlóval is bántóan hamar elvérzett a BL-ben. Lehet, hogy mégsem Ronaldo volt a kirakós utolsó, még hiányzó darabja?

A BL-győzelem ráadásul vele sem sikerült, és ha a Juve nem tudja beverekedni magát a maradék három fordulóban az első négy közé, akkor könnyen lehet, hogy véget is ér az ötszörös aranylabdás torinói pályafutása.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik