„Tudtuk, hogy jobb, ha csendben maradunk” – a szurkolói támadásról beszéltek a schalkésok

Az érintettek nem gondolták, hogy bajuk eshet, de aztán elfajult a helyzet. Hárman már úgy döntöttek, nem játszanak a csapatban.
Kapcsolódó cikkek

Már biztos, hogy kiesik a Schalke a Bundesligából, ez a csúfság legutóbb 1988-ban esett meg a csapattal, akkor ráadásul három szezonba telt, mire visszajutott az első osztályba. Amikor matematikailag is biztossá vált a búcsú, akkor több száz drukker fogadta a játékosokat, megfenyegették őket, a klub pedig felháborodott közleményt adott ki.

Kapcsolódó
Botrány a Bundesligában, a kiesés után megfenyegették a játékosokat
A klubnál megértik a csalódottságot, de úgy érzik, sokan átléptek egy bizonyos határt.

Még mindig megy a találgatás arról, mi is történt pontosan, ugyanis az esetről készült videókon csak annyi látszik, hogy emberek szaladnak a gelsenkircheni estében. A Redditen olyan hangfelvételek keringenek, amelyek alapján több játékost is megüthettek, volt, akinek az autóját zúzták totálkárosra, de ezeket nem erősítették meg.

Az edzői stábból Gerald Asamoah beszélt a Bielefeld elleni mérkőzés után történtekről. Azt mondta, közösen egyeztek meg abban, hogy odaállnak a drukkerek elé, nem érezték magukat veszélyben előzetesen.

Tudtuk, hogy jobb, ha csendben maradunk

– mondta Asamoah, aki arról is beszélt, hogy mégis kitört a balhé, volt, látta, ahogy a Schalke egyik alkalmazottját a földön fekve rúgják meg.

Az edzői stábból Mike Büskenst is megrúgták, míg a sportigazgató, Peter Knäbel amikor nyilatkozott, akkor nevek nélkül, de zúzódásokat és kisebb sérüléseket emlegetett.

Kapcsolódó
Hogyan lett BL-nyolcaddöntősből a Bundesliga legrosszabb csapata?
A Schalke 2018-ban még Németország második legjobb csapatának számított, utána viszont az összes rossz és balszerencsés döntést meghozta, amit csak lehetett.

Hogy mely játékosok sérülhettek meg, azt nem tudni, ugyanakkor a klub engedélyezte a labdarúgóknak, hogy eldöntsék, pályára lépnek-e még a hátralévő mérkőzéseken. A Bild annyit már megírt, hogy Mark Uth, Suat Serdar és Amine Harit úgy döntött, nem játszanak.