Fabian Strauch / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Nemzetközi foci sport

Botrány a Bundesligában, a kiesés után megfenyegették a játékosokat

Szurkolók megfenyegették és a testi épségüket is veszélyeztették a labdarúgó német élvonalból kedden kiesett Schalke 04 játékosainak. A klub szerdai közlése szerint az Arminia Bielefeld vendégeként elszenvedett vereséget követően a csapat visszautazott Gelsenkirchenbe, és a stadionnál a játékosok több szurkolói csoport tagjaival találkoztak, akik kérdőre vonták őket, írja az MTI.

Kapcsolódó
Hogyan lett BL-nyolcaddöntősből a Bundesliga legrosszabb csapata?
A Schalke 2018-ban még Németország második legjobb csapatának számított, utána viszont az összes rossz és balszerencsés döntést meghozta, amit csak lehetett.

„A beszélgetés közben több olyan jelenleg még beazonosítatlan személy is akadt, akik egyértelműen átlépték azt a határt, melyen belül még tárgyalni lehet” – írta közleményében a csapat.

Természetesen megértjük a kiesés miatt érzett elkeseredést és haragot, ám a klub azt semmilyen körülmények között nem tudja elfogadni, amikor játékosainak és dolgozóinak testi épsége veszélybe kerül.

A közlemény nem részletezte az incidenst, így nem tudni, hogy milyen verbális és fizikai erőszak történt. A Rendőrség ugyanakkor a Kicker cikke alapján már megosztott pár részletet, ez alapján 500-600 szurkoló várta a labdarúgókat, akiket sértegettek, tojással dobáltak meg, majd közbelépett a rendőrség.

A hétszeres bajnok Schalke 04 története során negyedik alkalommal esett ki a német élvonalból, ugyanakkor ezt megelőzően legutóbb 1988-ban volt erre példa. Bajnokságot 1958 óta nem tudott nyerni a csapat, ám az elmúlt évtizedekben meghatározó volt a Bundesligában, 2018-ban például a második helyen végzett.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!