Christopher Furlong/Getty Images
Nemzetközi foci sport

Az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham is kiszállt a Szuperligából

Az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham Hotspur is bejelentetette kedden éjfélkor, hogy eláll az Európai Szuperliga ötletétől.

Angliában mindenütt megbotránkoztak a futballszurkolók a hír hallatán, hogy hat élcsapat is részt akar venni a Bajnokok Ligáját helyettesítő sorozatban. Elsőként a Chelsea visszalépéséről lehetett olvasni, ám míg a londoniak a papírmunkát készítették elő, a Manchester City elsőként közölte, hogy visszalép a szuperligától.

Kapcsolódó

Ezt követően éjfélkor az Arsenal is bejelentést tett, amely szerint hiba volt csatlakozni a projekthez és a szurkolók bocsánatát kéri.

Szintén kiszállt a szuperligából a Liverpool, amelynek vezetőedzője, Jürgen Klopp is kritizálta az ötletet, majd James Milner és Jordan Henderson is hangot adott nem tetszésének. Ezek után nem meglepő, hogy a Pool azt írja honlapján, hogy miután a részvényesekkel és vezetőkkel átrágta a vezetőség a kérdést, inkább elállnak az ESL-részvételtől.

Közben a Manchester United elnöke, Ed Woodward is bejelentette, hogy 2021-ben távozik a klubtól, lényegében a szuperliga miatt, így ennek a csapatnak a kihátrálása senkit sem lepett meg.

Kapcsolódó
Lemondott a Manchester United elnöke
Az Európai Szuperliga olyan ellenállást szült, ami után lemondott a posztjáról.

A Tottenham Hotspur az Arsenallal, a Manchester Uniteddel és a Liverpoollal egy időben közölte, hogy meggondolta magát és nem kér az Európai Szuperligából.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!