Nemzetközi foci

Utcára vonultak a Chelsea-szurkolók, visszalép a klub a Szuperligától a Manchester Cityvel együtt

Sebastian Frej/MB Media/Getty Images
Sebastian Frej/MB Media/Getty Images

Az Európai Szuperliga 12 alapítótagja közül a Chelsea lehet az első, amely visszatáncol a projekttől.

A londoni klub drukkerei tiltakozásként ellepték a Stamford Bridge környékét, az ESPN a klublegenda Petr Cech-ről készült képeket is megosztott a megmozdulásról.

Az este kilenctől Brighton ellen pályára lépő csapat vezetősége a heves tiltakozásoknak köszönhetően úgy döntött, hogy nem vesz részt az Európai Szuperligában. Kedd délután a Guardian, este pedig a Telegraph is tényként közölte, hogy a Chelsea eláll a szuperliga-indulástól, a BBC beszámolójának megfelelően a Manchester City kilépett a ligából. A másik manchesteri klubnál is fontos változás történt, Ed Woodward elnök lemondott a tiltakozások hatására.

Kapcsolódó
Lemondott a Manchester United elnöke
Az Európai Szuperliga olyan ellenállást szült, ami után lemondott a posztjáról.

Az angol Liverpoolnál személyi változás nem történt, a csapatkapitány Jordan Henderson viszont közzétett egy bejegyzést, amely a játékosok álláspontját tükrözi. Ebben ez áll:

„Nem tetszik és nem akarjuk, hogy megtörténjen. Ez a mi álláspontunk. Elhivatottságunk a klub és a szurkolók iránt változatlan és feltétel nélküli.”

Bejegyzését a Liverpool több futballistája is megosztotta.

Kedden éjfélkor az Arsenal is megosztott egy bejegyzést, amelyben bocsáantot kér a szurkolóktól a klubvezetés. A közlemény szerint az Arsenal is visszalép a sorozattól.

Frissítünk!

Cikkünk elkészülése után pár perccel a BBC is új információkat közölt. Ezek közül az egyik, hogy a Manchester City nem csak tervezi a kilépést a ligából, hanem már el is intézte a papírmunkát. A britek hozzáteszik azt is, hogy a két visszalépő csapat írta alá utoljára a megállapodást, vezetőik nem kezdeményezték a szuperligát. A Manchester City kedd este közzétette, hogy nem vesz részt a Szuperligában.

Olvasói sztorik