Nemzetközi foci

Egy csapat már nem is akar kiállni a Szuperliga-klub ellen

Alessandro Sabattini/Getty Images
Alessandro Sabattini/Getty Images

A Sassuolo vezetőedzője, Roberto De Zerbi (kiemelt képünkön) nem akar kiállni az AC Milan ellen.

Az Európai Szuperliga alapító tagjai közül három klub, a Juventus, az Inter és az AC Milan az olasz élvonalban szerepel. A Sassuolo edzője annyira ellenzi az ötletet, hogy a szerdai Serie A-mérkőzésre sem akar elutazni.

Ha azt kéri tőlem a vezetőség, természetesen kiállunk, de nem akarok az AC Milan ellen játszani. Nagyon dühös vagyok, 30 percig csak erről beszéltünk a srácokkal. A futball mindenkié, ők pedig ki akarják sajátítani maguknak egy éjfélkor közzétett bejelentéssel. Rettentő dühös vagyok, ez túlmegy mindenen

– mondta a klub csatornáján De Zerbi.

Mivel azonban nem hallani, hogy a szerdai meccs elmaradna, a Football Italia szerint Giovanni Carnevali sportigazgató feladata volt De Zerbit rávenni, hogy kiálljon a csapatával.

A Szuperligát hat angol – Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea, Manchester City –, három olasz – Juventus, AC Milan, Internazionale – és három spanyol – Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid – sztárklub hozta létre, elsőszámú vezetője pedig Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke lett.

Kapcsolódó
Megszűnt létezni a futball, amit ismertünk
A nemzetközi futball jó ideje egy olyan egyirányú utcában halad, ahonnan nem lehet sem kitolatni, sem megfordulni benne. Két opció van, az elakadás és a permanens továbbhaladás. A Szuperligával a topklubok a továbbhaladás mellett tették le a voksukat.

A húszcsapatos sorozatnak 15 állandó résztvevője lenne, további öt együttes pedig az előző szezon eredményei alapján csatlakozhatna. A mérkőzéseket hétköznap rendeznék, így a résztvevő klubok ugyanúgy szerepelnének a nemzeti bajnokságokban. A tervek szerint jövő augusztusban két tízcsapatos csoportban kezdődnének a küzdelmek, minden gárda kétszer – otthon és idegenben – találkozna valamennyi riválisával, az első három egyenesen a negyeddöntőbe jutna, míg a negyedik és ötödik helyezettek egymással küzdenének meg a fennmaradó két helyért. Onnantól oda-visszavágós alapon folytatódna a sorozat, majd május végén semleges helyszínen tartanák a döntőt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik