Nemzetközi foci

Rangadót veszített a Juventus, öngóllal nyert az AC Milan

Pier Marco Tacca/Getty Images
Pier Marco Tacca/Getty Images

Nehéz meccset nyert meg az AC Milan, az Atalanta legyőzte a Juventust, a Lazio pedig nyolcgólos meccsen győzte le a Beneventót a Serie A 31. fordulójában.

Időrendben a milánói együttes lépett pályára először és Ante Rebic góljával aránylag hamar, már a 13. percben vezetést is szerzett az AC Milan a Genoa ellen. Mattia Destro viszont egyenlített, így a döntés a második félidőre maradt. A mindent eldöntő találat a 68. percben esett, egy szöglet után Gianluca Scamacca hátáról saját kapujába pattant a labda.

Ezután a forduló rangadóján az Atalanta 1-0-ra legyőzte a Juventust, ezzel vissza is előzte a harmadik helyen a torinói csapatot. A mindent eldöntő gólra csak az utolsó pillanatban került sor, a csereként beálló Ruszlan Malinovszkij távoli lövése pattant meg úgy, hogy Wojciech Szczesnynek esélye sem volt a védésre.

Eközben a Lazio őrült meccset játszott a Beneventóval, 36 perc után elléptek a rómaiak 3-0-ra és bár szünet előtt szépített Marco Sau, a második félidőt azonnal öngóllal kezdték a vendégek. A meccs 4-1 után is pörgős maradt, előbb Ciro Immobile tizenegyese maradt ki az 55. percben, majd Benito Nicolas Viola szépített büntetőből. A 66. percben úgy tűnt, egy gólra feljön a Benevento, de les miatt nem érvényes gól született, erre a 85. percig kellett várni. A 4-3-ról induló őrült rohanás végül a Laziónak kedvezett, a 96. percben Immobile góljával alakult ki az 5-3-s végeredmény.

A Bologna sem aprózta el a saját meccsét, 4-1-re verte a Spezia csapatát.

Eredmények – Serie A, 31. forduló

Atalanta-Juventus 1-0 (0-0)
Lazio-Benevento 5-3 (3-1)
Bologna-Spezia 4-1 (2-1)
AC Milan-Genoa 2-1 (1-1)

Olvasói sztorik