Nemzetközi foci bajnokok ligája

Két klub máris kihátrál a Szuperligából?

Grigoriy Sisoev / Sputnik / Sputnik via AFP
Grigoriy Sisoev / Sputnik / Sputnik via AFP

Egyre nagyobb a nyomás azon a 12 csapaton, amely jelezte, a jövőben az általuk alapított Európai Szuperligában kíván pályára lépni az UEFA-tornák helyett.

Az UEFA hétfőn jelezte, hogy a Szuperligát preferáló klubokat ki fogják zárni a BL-ből, ami azt jelentené, hogy az idei négy elődöntős közül egyedül a PSG maradna versenyben, a Chelsea, a Manchester City és a Real Madrid repülne.

Kapcsolódó
Bekeményít az UEFA: azonnal kizárnák a BL-ből a szuperligás csapatokat
Ami azért is érdekes lenne, mert a négy elődöntős közül három csapat is érintett.

A Guardian szerint a két BL-elődöntős angol csapat erősen ingadozik, hogy bevállalja-e a szankciók ismeretében a Szuperligát. Az angol lap szerint a 12 lázadóból mindössze hat mondható mindenre elszántnak, a többiek inkább azért vállalnák a szereplést, mert úgy érzik, hogy anyagilag így jobban járnának.

És vannak olyanok is, akik vonakodva léptek be, és a csatlakozást leginkább az motiválta, hogy nem akartak kimaradni egy ilyen lehetőségből, amely nagy pénzzel kecsegtet – ebbe a táborba tartozik a City és a Chelsea.

Az UEFA keddi kongresszusán Gianni Infantino, a FIFA elnöke azt mondta, ellenzi a Szuperligát, és azoknak a kluboknak, akik külön úton járnak, vállalniuk kell a döntésük következményeit. Szorul a hurok, meglátjuk, meddig tartanak ki a Szuperliga alapítói.

A kiemelt képen Roman Abramovics, a Chelsea tulajdonosa látható.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik