Nemzetközi foci

Mourinho játékosa majdnem elsírta magát az elveszített rangadó után

MATTHEW CHILDS / POOL / AFP
MATTHEW CHILDS / POOL / AFP

Az angol bajnoki szezon egyik nagy kérdése, hogy vajon José Mourinhóval fejezi be az idényt a Tottenham, és ha igen, akkor is marad-e a portugál edző a nyáron. A londoniak még vezették is a Premier League-t a télen, de most már csak a hetedikek, és bár a Bajnokok Ligája-indulásért még versenyben vannak, időről időre jönnek a gyomrosok. Ilyen volt a hétvégén a Manchester United ellen előnyből elveszített rangadó.

Kapcsolódó
VAR-pech: megfelelő kameraállás hiányában nem tudott dönteni a videobíró
Elvettek egy gólt a West Bromwichtól, de vágott még hármat.

A Tottenham oldaláról Szon Hungmin szerezte az egyetlen gólt, ez már a 14. találata volt, amivel egyébként a negyedik a góllövőlistán. Mégis olyan letörten nyilatkozott a lefújás után, hogy majdnem elsírta magát a csapat médiastábjának kamerája előtt.

Nagyon szomorú vagyok… Nem is tudok mit mondani… Nagyon-nagyon sajnálom

– mondta Szon, akinek ezen a ponton csuklott el a hangja.

Ami meglepő a mostani Tottenham kapcsán, hogy már sokadszorra bukik el előnyből, elég csak ezt a mostani Manchester United elleni mérkőzést említeni, vagy hogy a legutóbbi fordulóban a Newcastle Unitedet nem sikerült megverni, pedig 2-1-re a Spurs vezetett. A leglátványosabb pedig alighanem a Dinamo Zagreb elleni Európa Liga-párharc volt: az angol csapat 2-0-ra nyerte az első meccset, de a visszavágót – hosszabbítást követően – 3-0-ra elveszítette.

Az edző ugyanaz, a játékosok másak

– mondta Mourinho a Newcastle elleni döntetlen után, amikor arról kérdezték, hogy miért nem tudja megőrizni előnyét a Tottenham, amikor korábban ez volt a portugál edző csapatinak erőssége.

José Mourinho jelenlegi szerződése 2023-ig szól.

Olvasói sztorik