Élő Nemzetközi foci

Hiába nyert a Bayern München Párizsban, mégis kiesett a BL-ből

Matthias Hangst/Getty Images
Matthias Hangst/Getty Images

A címvédő Bayern München 1-0-ra legyőzte ugyan a PSG-t a Bajnokok Ligája-negyeddöntőjének visszavágóján, de így is kiesett.

Nem ugrott egymásnak a két csapat ész nélkül, ennek ellenére Párizsban is Kyian Mbappé került helyzetbe a harmadik percben, ám az első meccsel ellentétben ezúttal nem rúgott gólt. A Bayern kezdeti nyomása nem párosult veszélyes akciókkal zömmel, távoli lövések és néhány Coman-trükk okozott gondot a PSG-nek időnként. A félidő derekán viszont a hazai csapat került helyzetbe többször, Neymar rengeteget cselezve riogatta a németeket, ráadásul előbb a felső lécet, majda a bal kapufát is eltalálta. Az első 45 perc egyetlen találatát mégis a Bayern lőtte, Alaba közeli próbálkozása felpörgött Navasról és Chuopo-Moting közelről bólintott a kapuba.

Térfélcsere után is taktikus, magas színvonalú meccs kerekedett, egy gyors Bayern-helyzet után kevés valódi lehetőség alakult ki, de ahogyan a vendégeknek menniük kellett a második gólért, úgy jöttek az újabb helyzetek is. A Bayern helyzetei után azonban Mbappé lesgólja rázta föl a találkozót a hajrá előtt, majd Sané gurított kapu mellé. Benyomta az utolsó tíz percben ellenfelét a kapuja elé a Bayern, de hősiesen védekeztek a PSG futballistái, Mbappé és Neymar is mélyen a saját térfelén védekezett.

A címvédő hiába nyomott, újabb gólt nem tudott lőni, így idegenben lőtt több góljával a Paris Saint-Germain jutott tovább és kiejtette a címvédőt.

Forrás: sofascore.com

Ennél jóval csöndesebb volt a nap másik negyeddöntője, a Chelsea-Porto találkozó első félidejében el sem találták a felek a kaput. A mérkőzés egyetlen gólját ott is a vendégek szereztek, de ahogyan Párizsban, úgy Sevillában sem ért elődöntőt ez a találat. A 94. percben Mehdi Taremi talált a kapuba, méghozzá egy káprázatos ollózással.

A legjobb négy között a PSG a Manchester City-Borussia Dortmund párharc győztesével meccsel majd a fináléért, míg a Chelsea a Liverpool-Real Madrid páros valamelyikét kapja.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó

Paris Saint-Germain (francia) – Bayern München (német) 0-1 (0-1)
Párizs, Parc des Princes, zárt kapuk
v.: Daniele Orsato (olasz)

PSG: Navas – Dagba, Danilo, Kimpembe, A. Diallo (Bakker – 58.) – Paredes, Gueye – Di María (Herrera – 89.), Neymar, Draxler (Kean – 73.) – Mbappé
Bayern München: Neuer – Pavard, J. Boateng, L. Hernández, A. Davies (Musiala – 71.) – Alaba, Kimmich – L. Sané, Müller, Coman – Choupo-Moting (Martínez – 85.)
gól: Chuopo-Moting (40.)

Továbbjutott 3-3-s összesítés után a Paris Saint-Germain idegenben lőtt több góllal.

Chelsea (angol)-FC Porto (portugál) 0-1 (0-0)
Sevilla, Ramón Sánchez Pizjuán Stadion, zárt kapuk
v.: Clément Turpin (francia)
gól: Taremi (94.)

Továbbjutott: a Chelsea, 2-1-es összesítéssel.

Történelmi győzelemmel is kiesett a BL-címvédő

A Bayern München 1-0-ra nyerni tudott a Paris Saint-Germain vendégeként, mégis búcsúzott a Bajnokok Ligájától.

Chuopo-Moting fejesgóljával már az első félidő hajrájában gólt szerzett a címvédő, Neymar viszont két kapufával is jelezte, hogy nem lesz könnyű dolga a bajoroknak. A második félidőben nem tudott újabb gólt lőni a Bayern, így hiába nyerte meg a meccset, a PSG idegenben lőtt több góllal jutott tovább.

Története során először nyert a Parc des Princes-ben a Bayern, mégsem lehet boldog.

Vége!

Kiesett a címvédő, 1-0-ra nyert a PSG.

Navasé az utolsó szó?

Sané nagyon átverte Bakkert, majd okosan középre gurított, de a kapus lefülelte a passzt.

Ez sincs bent!

Lágyan ívelt a védők mögé Coman, de valamiért nem kapura lőtt az érkező társ, hanem Thomas Müllernek gurította le a labdát, aki azonnal lőtt is. Keylor Navas a helyén volt.

Sané villanása majdnem elég volt

De csak majdnem. Mindkét csapat elszórta a labdát, ami így végül Sanéhoz jutott, aki jobb szélen megverte emberét majd a kapu mellé gurított.

Jaj, Kean ezt elszúrta

Ígéretes helyzetből, Pavard előtt állva lőhetett a tizenhatos bal sarkától, de csúnyán fölé lőtt.

Már csak negyed óra

Ennyi ideje maradt a címvédőnek, hogy rúgjon még egyet és ne essen ki idegenben lőtt több gól miatt.

Csak mondani kellett, itt volt az újabb helyzet

Coman kapott nagyszerű labdát az alapvonal és a tizenhatos bal oldalának találkozásától két lépésre. Azonnal középre fejelt, de az érkező Bayern-játékosok nem tudták kapuba kotorni a labdát.

Nagyon jó iramú a meccs

Végig lüktető, heves játék zajlik, nagy helyzete nem volt egyik csapatnak sem az elmúlt percekben, de tényleg izgalmasak a párharcok. Sané időnként 2-3 emberen is átcselezi magát.

Megint közel járt a Bayern

Nagy indítást kapott Müller, de pár milliméteren múlt, hogy Navas és Kimpembe közt a labdához ért. Olyan közel ért a kapus, hogy esélytelen volt mellette belőni a labdát, így aztán maradt a 0-1.

Jön az első csere

Diallóval nem történt semmi, de nincs jól, előbb a földre ült, majd a mai csapatkapitány, Kimpembe beszélt vele pár szót és mikor az orvosok pályára léptek, már jelezte is ,hogy változtatni kéne. Bakker állt be helyette.

Hű mit úszott meg a Bayern!

Di María vett át egy labdát, majd az alapvonal előtt Neuer előtt középre gurított, de a becsúszó Neymar épphogy lemaradt.

Ez közel volt

Sané kavargatott a jobb szélen, a középre lőtt labdája több társának is jó lehetett volna, de senki sem birkózott meg vele. Végül Alaba okosan akart a bal alsóba lőni, de nem találta el a kaput, így maradt a 0-1.

Olvasói sztorik