Élő Nemzetközi foci

Hiába nyert a Bayern München Párizsban, mégis kiesett a BL-ből

Matthias Hangst/Getty Images
Matthias Hangst/Getty Images

A címvédő Bayern München 1-0-ra legyőzte ugyan a PSG-t a Bajnokok Ligája-negyeddöntőjének visszavágóján, de így is kiesett.

Nem ugrott egymásnak a két csapat ész nélkül, ennek ellenére Párizsban is Kyian Mbappé került helyzetbe a harmadik percben, ám az első meccsel ellentétben ezúttal nem rúgott gólt. A Bayern kezdeti nyomása nem párosult veszélyes akciókkal zömmel, távoli lövések és néhány Coman-trükk okozott gondot a PSG-nek időnként. A félidő derekán viszont a hazai csapat került helyzetbe többször, Neymar rengeteget cselezve riogatta a németeket, ráadásul előbb a felső lécet, majda a bal kapufát is eltalálta. Az első 45 perc egyetlen találatát mégis a Bayern lőtte, Alaba közeli próbálkozása felpörgött Navasról és Chuopo-Moting közelről bólintott a kapuba.

Térfélcsere után is taktikus, magas színvonalú meccs kerekedett, egy gyors Bayern-helyzet után kevés valódi lehetőség alakult ki, de ahogyan a vendégeknek menniük kellett a második gólért, úgy jöttek az újabb helyzetek is. A Bayern helyzetei után azonban Mbappé lesgólja rázta föl a találkozót a hajrá előtt, majd Sané gurított kapu mellé. Benyomta az utolsó tíz percben ellenfelét a kapuja elé a Bayern, de hősiesen védekeztek a PSG futballistái, Mbappé és Neymar is mélyen a saját térfelén védekezett.

A címvédő hiába nyomott, újabb gólt nem tudott lőni, így idegenben lőtt több góljával a Paris Saint-Germain jutott tovább és kiejtette a címvédőt.

Forrás: sofascore.com

Ennél jóval csöndesebb volt a nap másik negyeddöntője, a Chelsea-Porto találkozó első félidejében el sem találták a felek a kaput. A mérkőzés egyetlen gólját ott is a vendégek szereztek, de ahogyan Párizsban, úgy Sevillában sem ért elődöntőt ez a találat. A 94. percben Mehdi Taremi talált a kapuba, méghozzá egy káprázatos ollózással.

A legjobb négy között a PSG a Manchester City-Borussia Dortmund párharc győztesével meccsel majd a fináléért, míg a Chelsea a Liverpool-Real Madrid páros valamelyikét kapja.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó

Paris Saint-Germain (francia) – Bayern München (német) 0-1 (0-1)
Párizs, Parc des Princes, zárt kapuk
v.: Daniele Orsato (olasz)

PSG: Navas – Dagba, Danilo, Kimpembe, A. Diallo (Bakker – 58.) – Paredes, Gueye – Di María (Herrera – 89.), Neymar, Draxler (Kean – 73.) – Mbappé
Bayern München: Neuer – Pavard, J. Boateng, L. Hernández, A. Davies (Musiala – 71.) – Alaba, Kimmich – L. Sané, Müller, Coman – Choupo-Moting (Martínez – 85.)
gól: Chuopo-Moting (40.)

Továbbjutott 3-3-s összesítés után a Paris Saint-Germain idegenben lőtt több góllal.

Chelsea (angol)-FC Porto (portugál) 0-1 (0-0)
Sevilla, Ramón Sánchez Pizjuán Stadion, zárt kapuk
v.: Clément Turpin (francia)
gól: Taremi (94.)

Továbbjutott: a Chelsea, 2-1-es összesítéssel.

Sané gyenge tekerése sem talált utat a kapuba

Jól indult meg a német támadó és okosan, takarásból akarta betekerni jobb szélről a jobb alsóba a labdát. Lövése azonban nem ment eléggé a szélre, Navas könnyen megfogta. Nem sokkal később véget is ért a félidő, eddig az idegenben lőtt gólok döntenek a párharcról.

Navas-bravúr!

David Alaba távolról gondolt egy merészet és kapura tűzte a labdát, Keylor Navas nagy vetődéssel tenyerelte ki a kapu jobb oldalába tartó lövést.

Mbappé is kihagyott egy helyzetet

Az első meccs fordítottja a visszavágó, a PSG elpuskázza a helyzeteit, a Bayern viszont kevésből is gólt lőtt. Ezúttal Kylian Mbappé volt pontatlan.

Gól, vezet a Bayern!

Neymar kapufája után került helyzetbe a Bayern, Coman középre passzolt labdája Müllertől Alabához került, ő kapura is lőtt, de Navas hárított. A kiperdülő labdát viszont nagy nehezen a kapuba fejelt Chuopo-Moting.

Még egy kapufa Neymartól!

Szenzációs labdát kapott Mbappétól, százszázalékos ziccerben viszont a bal kapufát találta telibe, így maradt a 0-0.

Neymar a felső lécet találta telibe

Micsoda lövés volt! A Bayern tizenhatosának előterében egy lövőcsel után sarokkal tette maga elé a labdát, Coman meg is ette szépen a trükköt, így volt helye lőni. Neuer egy kezét emelte csak, de köze nem volt ahhoz, hogy ez a labda a lécen csattant és nem a hálóban kötött ki.

Neuer!

Az eddigi legnagyobb védés a meccsen. Labdát szerzett Dagba, majd a tizenhatos jobb oldalán Neymarhoz passzolt. A brazil néhány biciklicsel után befelé húzott és bal lábbal a rövid alsó sarkot vette célba. Neuer leért. Maradt a 0-0.

Les, vagy nem les?

Mbappé a határról lépett ki, a bíró végül nem engedte el a franciát, de tényleg nehezen eldönthető szituáció volt.

Neuer megint nagyot mentett

Kylian Mbappé kapott pazar labdát, kapura is tört, de ezúttal a második hullámban érkező Neymar elé gurított. Neuer átért a túloldalra és lábbal védte a brazil lövését.

Életjel a Bayern Münchentől

Huszonöt percbe telt, de kapura lőttek a vendégek, Leroy Sané tévesztett célt a tizenhatos előteréből. Nem sokkal később Joshua Kimmich is ugyanoda lőtt távolról. Most nem zártak a PSG védői.

Két elrontott utolsó passz, de gól sehol

Előbb a Bayern hozott össze egy jó támadást, de Coman középre gurított labdája sehogy sem jutott el társhoz, aki lőni tudott volna. Az ellentámadásból viszont Mbappé futott el a bal szélen, Di Maríához passzolt, aki a védők mögé emelt, de Neuer simán  védett.

Di Maríát kell ápolni

Egy teljesen ártalmatlan szituáció után kapott a lábához. Davies elcsúszott, így szerzett labdát az argentin. A Bayern védője abszolút nem volt durva, picit taszajtott csak ellenfelén, ennek ellenére azonnal mutatta Di María, hogy menjenek őt ápolni.

Neuer védett óriásit

Mbappé alaposan megtáncoltatta Pavard-t, a beadása felperdült a hazai védőkön, de a bevetődő Neymar így is a hálóba lőhetett volna. Neuer azonban a helyén volt. Az ismételni próbál Mbappé lesről indult, így elmúlt a veszély a bajorok számára. Maradt a 0-0.

Neymar lubickol

Mintha kötelező lenne cselezni, a brazil mindig húz egy váratlant, eddig ülnek is a megoldásai. Összességében viszont a Bayern uralja a mérkőzést.

Ők vannak veszélyben

A PSG-ben Neymar, Gueye és a kispadon ülő Verratti hagyhatja ki az első elődöntős meccset, ha besárgul a találkozón. Túloldalon Kimmich, Boateng, Hernández járhat ugyanígy egy sárgával.

Hihetetlen, de igaz statisztika

A Bayern München eddig négyszer lépett pályára a Parc des Princes-ben és minden alkalommal kikapott. Ezeken a mérkőzéseken kilenc gólt kapott és csak egyet lőtt.

Olvasói sztorik