Nigel French/PA Images via Getty Images
Nemzetközi foci sport

Történelmi pillanat, Angliában női bíró vezetett férfiaknak mérkőzést

Hétfő délután történelmi eseményre került sor Angliában, a negyedosztályú Harrogate Town és a Port Vale összecsapásán. A profikat felvonultató leggyengébb liga bajnokiján ugyanis Rebecca Welch fújta a sípot, ezzel ő az első női játékvezető, aki profi meccset vezetett férfiaknak.

A 37 éves Welch Angliában a legjobb női bírónak számít és annak ellenére küzdötte fel magát a ranglista élére, hogy mindössze tíz éve vezet mérkőzéseket. Ami a mérkőzést illeti, a Port Vale 2-0-ra nyert David Worrall és Kurtis Guthrie góljaival.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!