Nemzetközi foci

Hiába Kane PL-rekordja, Mourinho morcos lehet

SCOTT HEPPELL / POOL / AFP
SCOTT HEPPELL / POOL / AFP

2-2-es döntetlent játszott a Tottenham a Newcastle vendégeként a Premier League 30. fordulójában.

A Newcastle szerzett vezetést, miután Joelinton révén megbüntette a hátul könnyelműen labdát vesztő Tottenhamet.

Két perccel később Kane egyenlített, aki kihasználta, hogy Krafth és Dubravka kapus nem értették meg egymást.

Újabb négy perccel később már a vendégek vezettek, Ndombélé passza sem volt csúnya, de Kane lövése volt az igazán szemrevaló.

Az angol válogatott csatár 84. idegenbeli gólját szerezte a Premier League-ben, egy klub színeiben senki nem volt ilyen eredményes vendégjátékosként, mint Kane.

A 27 éves Kane a Newcastle, a Leicester, a Crystal Palace, az Everton és a Southampton otthonában is szerzett már legalább öt bajnoki gólt, rajta kívül csak Alan Shearer, Wayne Rooney és Michael Owen volt képes hasonlóra.

Kane a hajrában végleg eldönthette volna a meccset, de a kapufát találta el, egy perccel később pedig a szemfüles Willock révén egyenlített a Newcastle.

Nem érdemtelenül mentett pontot a hazai csapat, ugyanis Willock lövése volt a tizenhetedik 16-oson belüli kísérlete a meccsen, ami jelzi, hogy a Newcastle mindent beleadott, hogy ne kapjon ki.

A döntetlen azt jelenti, hogy a Tottenham nem tudta befogni a szombaton vereséget szenvedő Chelsea-t, és maradt az ötödik helyen, vagyis jelen állás szerint lemaradna a BL-indulásról.

Az első vasárnapi meccsen a Southampton kétgólos hátrányból fordított a Burnley ellen, és ez a győzelem nagyon sokat érhet neki, mivel így tíz pontra eltávolodott a veszélyes zónától.

Premier League, 30. forduló:

Newcastle United – Tottenham Hotspur 2-2 (1-2)
gól: Joelinton (28.), Willock (85.), illetve Kane (30., 34.)

 

Southampton – Burnley 3-2 (2-2)
gól: S. Armstrong (31.), Ings (42.), Redmond (66.), illetve C. Wood (12., 11-esből), Vydra (28.)

Olvasói sztorik