Nemzetközi foci

Két gólt lőttek az első félidőben a 45. perc után, miközben a cserét le kellett cserélni

Mike Hewitt/Getty Images
Mike Hewitt/Getty Images

Nem sokan tippeltek volna rá, de Thomas Tuchel első vereségét nem egy topcsapat, hanem a West Bromwich Albion elleni bajnokin veszítette el szombaton.

A meccs első félideje egészen őrült volt, mert Christian Pulisic gólja után Thiago Silva összegyűjtötte második sárga lapját, így félóra után emberhátrányba került.

Ennek még a térfélcsere előtt meg is lett a böjtje, Matheus Pereira a 45. perc után, a hosszabbításban talált be kétszer. A teljes zűrzavart azért a West Brom sem úszta meg, mivel Dara O’Shea-t sérülés miatt a korábbi Chelsea-játékos, Braniszlav Ivanovics állt be, de 13 perc után a szerb is lesérült, így őt is le kellett cserélni.

A második félidő is érdekesre sikerült, Callum Robinson egy szép akció végén talált be, majd az Újpestben is megforduló Mbaye Diagne a negyedik gólt is megszerezte a WBA-nak.

Később Mason Mount még kozmetikázott az eredményen, de a hajrában Robinson újra háromra növelte a különbséget. A lényegen mindez nem változtatott már, Tuchel 14 veretlen meccs után kikapott a Chelsea vezetőedzőjeként.

Végeredmény – Premier League, 30. forduló

Chelsea – West Bromwich Albion 2-5 (1-2)
Gólszerző: Pulisic (27.), Mount (71.) ill. Pereira (45+2, 45+4), Robinson (63., 91.), Diagne (68.)
Kiállítva: Silva (29.)

Olvasói sztorik