Nemzetközi foci bajnokok ligája

Csődöt mondott a Chelsea ellen, kizúgott az Atléti a BL-ből

Mike Hewitt/Getty Images
Mike Hewitt/Getty Images
Az angolok otthon 2-0-ra verték riválisukat, így kettős győzelemmel, kapott gól nélkül jutottak be a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában. A Bayern München másodszor is nyert a Lazio ellen, a címvédő is ott lesz a folytatásban.

Chelsea – Atlético Madrid

Az angol csapat az első meccsen Giroud ollózós csodagóljával 1-0-ra legyőzte Bukarestben a meglepően passzív Atlético Madridot, így a visszavágó előtt nagy kérdés volt, hogy Diego Simeone mer-e kockáztatni, mégiscsak a spanyolok léptek pályára gólszerzési kényszerben. Bár az Atléti eleinte letámadta a hazai játékosokat, az első öt percet átvészelte a Chelsea, majd nyomasztó labdabirtoklási fölénybe került. A vendégek aztán kétszer is tizenegyest reklamáltak, előbb Suárezt lökte el Rüdiger, majd Carrascót húzta vissza Azpilicueta, ám a játékvezető egyik esetben sem ítélt büntetőt.

Kapcsolódó

A londoniak a 34. percben kerültek előnybe, egy szépen végigvitt kontra végén Werner passzol Ziyech-nek, aki aztán Oblak lábai között lőtt a kapuba.

A második félidőben Simeone több cserével próbált meg életet lehelni csapatába – lekapta például azt a Suárezt, aki gól és gólpassz nélkül hozta le ezt a BL-szezont –, főleg az utolsó húsz percben valamivel veszélyesebb is lett az Atlético, de még így sem sikerült egyenlítenie (Joao Félixnek volt két villanása), sőt a csereként beállt Emerson első labdaérintésből szerzett találatával 2-0 lett a vége. A vendégcsapat így két vereséggel, rúgott gól nélkül esett ki a nyolcaddöntőben. A meccs végén még volt egy piros lap, Savic kapta, mert könyékkel odanyomott egyet Rüdigernek – de olyan jelenet volt ez, ami mérkőzésenként többször is előfordul.

A legjobb nyolc közé jutó Chelsea egyelőre nem kapott ki, mióta Thomas Tuchel az edző – akinek Lőw Zsolt a segítője –, a német kinevezése óta 13 mérkőzést vívott meg veretlenül a csapat.

A spanyol bajnokságban élen álló Atlético Madrid előtt a Barcelona és a Sevilla is kiesett a nyolcaddöntőben, így egyedül a Real Madrid képviseli a La Ligát a folytatásban.

Bayern München – Lazio

Bár Manuel Neuer ezúttal óvatosságból nem játszott, az sejthető volt, hogy kezdőkapusa nélkül sincs nagyon veszélyben a címvédő továbbjutása, amely 4-1-es előnyből várta a hazai visszavágót. Ugyan nem kezdett rosszul a Lazio, jobb képet mutatott ellenfelénél, mégis a Bayern harcolt ki egy tizenegyest, Lewandowski belőtte a 33. percben, ez pedig megtörte az olaszokat. A második félidőben a csereként beállt Choupo-Moting is betalált, és ugyan Parolo szépített, így nagyon simán, 6-2-es összesítéssel jutott be a nyolc közé a Bayern München. Parolo egyébként 36 évesen és 51 naposan a harmadik legidősebb gólszerző a BL egyenes kieséses szakaszában: csak Paolo Maldini (36 év, 333 nap) és Ryan Giggs  (37 év, 148 nap)előzi meg ebben a rangsorban.

Choupo-Moting gólja:

Parolo gólja:

A Chelsea és a Bayern mellett a Borussia Dortmund, a Liverpool, a Manchester City, a Paris Saint-Germain, a Porto és a Real Madrid lesz ott a negyeddöntőben. A sorsolát pénteken tartják.

Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő, visszavágók

Chelsea (angol)-Atlético Madrid (spanyol) 2-0 (1-0)
gólszerző: Ziyech (34.), Emerson (94.)
kiállítva: Savic (82. – Atlético Madrid)

Továbbjutott: a Chelsea kettős győzelemmel, 3-0-s összesítéssel.

 

Bayern München (német)-SS Lazio (olasz) 2-1 (1-0)
g.: Lewandowski (33. – tizenegyesből), Choupo-Moting (73.), illetve Parolo (82.)

Tj.: a Bayern München kettős győzelemmel, 6-2-es összesítéssel.

Olvasói sztorik