Nemzetközi foci

Pelé üzent Cristiano Ronaldónak: Nagyon csodállak téged

chesnot/Corbis via Getty Images
chesnot/Corbis via Getty Images

Cristiano Ronaldót rengeteg kritika érte, miután kiesett a Juventus a Bajnokok Ligájában a gyengébbnek tartott FC Porto ellen a nyolcaddöntőben. A portugál támadó erre egy mesterhármassal felelt a Cagliari elleni bajnokin.

Kapcsolódó
A Cagliarin vezette le a dühét Cristiano Ronaldo
Három gólt szerzett a portugál, magabiztosan nyert a Juventus.

Ronaldo triplája egyúttal azt is eredményezte, hogy a legendás brazil Pelé elé került hivatalos mérkőzéseken szerzett gólok számában, a Juve csatára 770-szer talált kapuba pályafutása során. Pelét azonban nem zavarja, hogy valaki elé került a rangsorban, sőt megragadta az alkalmat, hogy üzenjen a portugál támadónak.

Az élet egy egyéni küzdelem. Mindenki a maga útját járja és neked micsoda utad van! Nagyon csodállak, imádom nézni a játékodat, de ez nem titok. Gratulálok, hogy megdöntötted a rekordomat

– írta Pelé Instagram-oldalán.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Pelé (@pele) által megosztott bejegyzés

Ronaldo minden idők második legjobb góllövőjévé vált, már csak a csehszlovák Josef Biscan áll előtte 821 találattal, legalábbis néhány számítás szerint. Biscan góljainak számáról régóta vitáznak, erről a legenda portréjában is írtunk már:

Kapcsolódó
A csatár, aki még Chuck Norrisnál is több gólt lőtt
Ha 5 helyzete volt egy meccsen, akkor 5 gólt szerzett, de háromszor is eljutott 7 találatig. A háború miatt csak egy vébén játszott, a kommunizmus alatt meghurcolták, de a góljait nem tudták elvenni. 805-tel zárt, ezt még Ronaldo is irigyli. Josef Bican portréja.
Olvasói sztorik