Nemzetközi foci

A Cagliarin vezette le a dühét Cristiano Ronaldo

Alberto PIZZOLI / AFP
Alberto PIZZOLI / AFP

A Juventus 3-1-re nyert a Cagliari otthonában a Serie A 27. fordulójában, ám mivel korábban az Inter is begyűjtötte a három pontot, így továbbra is tíz pont a milánóiak előnye – igaz, a címvédő egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Kapcsolódó
A Juve Ronaldo-dilemmája: évi 30 gól 30 milliós fizetésért, de hol a BL-serleg?
A Juve 2018-ban azért igazolta le klubrekordot jelentő összegért Ronaldót, hogy végre sikerüljön BL-t nyerni. Az elmúlt három évben Allegrit és Sarrit is kirúgta a klub, és most Pirlóval is bántóan hamar elvérzett a BL-ben. Lehet, hogy mégsem Ronaldo volt a kirakós utolsó, még hiányzó darabja?

A Juve a héten kiesett a Bajnokok Ligájából, ami után többen is megtalálták Cristiano Ronaldót, aki aztán szombaton egy hosszas posztban reagált, jelezve, hogy a múltja és az eredményei önmagukért beszélnek. Most gólokkal is megmutatta, hogy nem kell még őt leírni:

  • a 10. percben fejjel volt eredményes,
  • a 25. percben egy maga által kiharcolt tizenegyest értékesített, majd
  • a 32. percben szépen lőtte ki ballal a kapu hosszú oldalát, a három gól közben pedig még egy sárgát is összeszedett, amiért lerúgta a kapust.

Ezzel gyakorlatilag már alig több, mint fél óra alatt megnyerte a meccset a Juventus, a Cagliaritól csak egy szépítő találatra futotta. Ronaldo 23 gólt szerzett eddig, amivel az első helyen áll az olasz élvonalban.

Serie A, 27. forduló

Cagliari-Juventus 1-3 (0-3)
Parma-AS Roma 2-0 (1-0)
Torino-Internazionale 1-2 (0-0)
Bologna-Sampdoria 3-1 (2-1)

sofascore.com
Olvasói sztorik