Nemzetközi foci

Lionel Messi labdaátvételénél csak a gólja lett zseniálisabb

LLUIS GENE / AFP
LLUIS GENE / AFP

Lionel Messi az FC Barcelona argentin futballistája a Huesca elleni mérkőzésen utolérte korábbi csapattársát, Xavi Hernándezt már azzal is, hogy csak pályára lépett. A sztárcsatárnak ez a 767. tétmérkőzése a katalánok mezében.

Kapcsolódó
Messinek már a meccs előtt lesz mit ünnepelnie
Újabb klubtörténeti csúcshoz érkezett.

Messi nem is vacakolt sokat, hogy emlékezetessé tegye a találkozót, a 13. percben egy kicsit rövidnek tűnő labdát leheletfinoman perdített a becsúszó védő mellett maga elé. A csatár ezután egy cselt követően úgy rúgta a kapu jobb fölső sarkába a labdát bal lábbal, hogy még a felső lécet is csípte a lövése.

A 35. percben a rendszeresen agyonkritizált Antoine Griezmann is ugyanoda lőtte a csapat második gólját, ő Pedritől kapott egy labdát és a kapuval szemben, cirka 25 méterről bombázott a léc alát.

Félidőben 2-1-gyel vonultak pihenőre a csapatok, mivel Marc-André ter Stegen Rafa Mirrel ütközött, a sértett pedig értékesítette a büntetőt.

Térfélcsere után is főleg a katalánok dolgoztak ki nagy helyzeteket, sőt Messi kiosztott egy gólpasszt is a gólja mellé, a kis szöglet után beadását Oscar Mingueza fejelte a kapuba.

A későbbiekben Rafa Mir még lőhetett volna egy újabb szépítő gólt, ehelyett viszont Messi talált be újra, ezúttal laposan lőtt a jobb alsó sarokba. Ezzel alakult ki a 4-1-s végeredmény.

A sereghajtó Huesca legyőzése kulcsfontosságú volt a Barcának, mivel a Real Madridtól visszavette a második helyet és felzárkózott négy pontra a listavezető Atlético Madrid mögé.

Végeredmény – La Liga, 27. forduló

Barcelona-Huesca 4-1 (2-1)

Olvasói sztorik