Raúl Martínez-Pool/Getty Images
Nemzetközi foci sport

Dél-Amerikában elhalasztották a világbajnoki selejtezőket

A Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség (CONMEBOL) szombaton úgy határozott, hogy elhalasztja a márciusi világbajnoki selejtezőket.

A bejelentés szerint azért döntött így a térségi szövetség, mert a koronavírus-járvány miatti utazási korlátozások lehetetlenné teszik a válogatottak számára a karanténszabályok betartását. Különösen az Európából hazatérő focistáknál lett volna ebből probléma. Mind a tíz dél-amerikai válogatottnak két mérkőzést kellett volna játszania március 25-26-án és 30-án, a FIFA-val együttműködve jelölnek majd ki új időpontot.

Dél-Amerikából négy ország jut ki automatikusan a vébére, az ötödik legjobb csapat pedig interkontinentális selejtezőn vívhatja ki a szereplést. Négy kör után Brazília hibátlan mérleggel vezetia csoportot, mögötte Argentína, Ecuador és Paraguay áll vb-szereplést érő helyen jelenleg.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!