Silvio Avila/Getty Images
Nemzetközi foci sport

A bajnokcsapat, amely ezer napja nem rúgott szabadrúgásgólt

Február 26-án magyar idő szerint hajnalban zárult le a brazil labdarúgó-bajnokság 2020-as idénye. A koronavírus miatt elcsúszó zárónapon az Internacional lehetett volna a végső győztes, ám a hosszabbításban lőtt gólját nem adta meg a bíró, így aztán a Flamengo megvédte címét.

Kapcsolódó
Nem lehet ennél fájdalmasabban elbukni egy bajnoki címet
Két gólt vett el a VAR, és volt egy büntetőgyanús eset is, ahol nem fújt a bíró.

A 2019-ben és 2020-ban is bajnokká váló klubról azonban érdekes statisztikát közölt a Globo,

nem rúgott szabadrúgásból gólt a Flamengo ezer napja.

Utoljára 2018-ban június 10-én a Paraná ellen került erre sor, azóta 326 találatig jutott a csapat, ebből egyik sem volt szabadrúgás. Egyébként a brazil élvonalból a Corinthians sincs sokkal lemaradva, ott 934 ez a szám, összesen pedig nyolc olyan klub is van, amely legalább egy éve nem talált be szabálytalanság utáni rögzített helyzetből.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!