Nemzetközi foci

Nem lehet ennél fájdalmasabban elbukni egy bajnoki címet

Marcello Zambrana / AGIF / AGIF via AFP
Marcello Zambrana / AGIF / AGIF via AFP

A Flamengo nyerte a brazil labdarúgó-bajnokság 2020-as szezonját.

A bajnokság nem is alakulhatott volna szorosabban, csak az utolsó fordulóban dőlt el az aranyérem sorsa, ráadásul úgy, hogy mindkét bajnokaspiráns hibázott.

A Flamengo 2-1-re kikapott a Sao Paulótól, a zárókör előtt két ponttal mögötte álló Internacional viszont nem tudta kihasználni a rivális botlását, csupán gól nélküli döntetlent ért el a vendég Corinthians ellen, így nem tudta megakadályozni a címvédést.

Az Internacional nem volt szerencsés, egy kezezésgyanús esetnél a bíró nem fújt büntetőt a javára,

a VAR pedig két gólját is elvette, a másodikat a 90+6. percben, amikor úgy tűnt, Edenílson megnyeri a bajnokságot a csapatának, de a visszajátszás alapján tényleg lesen állt.

A két találkozó párhuzamosan folyt, ám amikor a Flamengo meccsét lefújták, a másik találkozó hosszabbítása még javában zajlott, így a játékosok a pályán egy mobiltelefonon keresztül nézték a másik meccs utolsó perceit, majd annak végén kitört az ünneplés.

A Flamengo rögös út végén jutott el újabb, története nyolcadik bajnoki diadaláig. A csapatot az előző szezonban irányító Jorge Jesus még a most zárult idény előtt visszatért a Benficához, utódjával, Domenec Torrentével pedig gyengén ment a csapatnak.

A riói klub három forduló után az utolsó helyen állt és később sem lendült, így novemberben a korábbi kapust, a góljairól híres Rogério Cenit bízták meg a vezetőedzői feladatokkal, akinek irányításával magára talált a csapat és meg sem állt a végső sikerig.

A címvédéshez ugyanakkor a Sao Paulo összeomlására is szükség volt, ugyanis a sokáig listavezető gárda a szezon hajrájára szétesett, utolsó 11 mérkőzéséből csak kettőt nyert meg, így végül csupán a negyedik helyen zárt.

A kiemelt képen a Flamengo játékosai ünnepelnek.

Olvasói sztorik