Nemzetközi foci

Ibra egy lefejeléssel alapozta meg a nagy barátságot

Marco RAVAGLI / AFP
Marco RAVAGLI / AFP

Zlatan Ibrahimovic azért futballozni sokkal jobban tud, mint énekelni, ez kiderült a Sanremói Dalfesztiválon, amelyen a Milan svéd csatára az egyik sztárvendég.

Kapcsolódó
A Lukaku, Alexis Sánchez páros tett róla, hogy megszökjön az Inter
Hatodik győzelmét aratta zsinórban Conte csapata.

A 39 éves klasszis csütörtökön Sinisa Mihajloviccsal együtt lépett fel, és az énekpárbaj mellett az is kiderült, hogy kettejük barátsága évekkel ezelőtt kezdődött – nem is akárhogyan.

2005. április 20-án az Inter 1-0-ra legyőzte a Juventust és a mérkőzésen a két futballista összeakaszkodott: miután földre estek, a torinóiakat erősítő Ibrahimovic „lefejelte” ellenfelét (már ha ezt a mozdulatot annak lehet nevezni.)

„A barátságunk ezzel a bólintással kezdődött” – nyilatkozta mosolyogva Mihajlovic, aki később edzőként is együtt dolgozott a svéddel, immáron az Internél.

A korábbi 63-szoros jugoszláv válogatott védő azzal ugratta Zlatant, hogy soha sem nyert Bajnokok Ligáját.

A válasz sem késett:

Még van időm.

A beszélgetés felidézte 2019 nyarát, amikor Mihajlovicnál akut leukémiát diagnosztizáltak.

Kapcsolódó
„A leukémia szó számomra a halált jelentette”
A betegségből gyógyuló Sinisa Mihajlovicról a lánya írt könyvet.

„Néhány napot várnom kellett, mert nem volt bátorságom telefonálni. Amikor megtettem, meg sem tudtam szólalni” – árulta el Ibrahimovic. „Megkérdeztem, mire van szüksége, bármit megteszek. Azt mondta, olyan csatárra van szüksége, aki gólokat szerez. Mondtam, hogy meglátjuk. Ezt követően minden egyes nap felhívott, hogy megkérdezze, döntöttem-e már!”

Mivel zenei fesztiválról van szó, az éneklés sem maradhatott el, a két sportember Rosario Fiorello és Amadeus műsorvezetők társaságában elénekelte a Nomadi együttes Io Vagabondo című dalát.

Bár Ibrahimovic hangját akár el is feledhetnénk, a svéd azért nyilatkozott egy rá jellemző frappánsat, amikor megkérdezték, ismeri-e személyesen az Abba tagjait:

Nem, de ők tudják, ki vagyok.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik