Nemzetközi foci

Ibrahimovic megsérült, így nyugodtan elmehet fesztiválozni

Tiziana FABI / AFP
Tiziana FABI / AFP

Bár a Milan két vesztes bajnoki után győzni tudott a Roma elleni rangadón, Stefano Piolinak sérülés miatt Zlatan Ibrahimovicot, Ante Rebicet és Hakan Calhanoglut is le kellett cserélnie, vagyis három olyan játékost, aki kulcsfontosságú a támadósorban.

Kapcsolódó
Rangadót nyert és tapad a városi riválisra az AC Milan
Egymás után két vereséget követően tudott nyerni Stefano Pioli csapata.

Pioli a meccs után azt nyilatkozta, mindhárom esetben inkább izomfáradtságról, mint húzódásról van szó, de a hétfői vizsgálatok után az derült ki, hogy a három játékos közül egyelőre csak Rebic esetében lehet kijelenteni, hogy ott lehet szerdán a társak között az Udinese elleni bajnokin.

A MilanNews információja szerint Ibrahimovicnak a bal combközelítő izma sérült meg, és tíz napot ki kell hagynia. Ha rosszindulatúak akarunk lenni, azt is mondhatjuk, hogy a bajnokságban 14 gólnál járó svéd támadó elintézte, hogy nyugodtan időzzön a Sanremói Dalfesztiválon, ahol egész héten jelenése van.

Az olasz lapok napokon át cikkeztek arról, hogy vajon mennyire jó az a Milannak, hogy legnagyobb sztárja fesztiválozik és különedzéseket végez, hogy aztán beessen az Udinese és a Verona elleni bajnokikra, de a sérülés miatt ezzel most nem lesz gondja.

A Milan pedig a bajnokságban egyszer már játszott heteken át Ibrahimovic nélkül, és bár volt néhány váratlan pontvesztése (2-2 a Parma vagy a Genoa ellen), az első helyet mégis csak az elmúlt időszakban kellett átadnia az Internek, amikor már a csatár is pályán volt.

14 fordulóval a vége előtt a Milan hátránya négy pont a listavezető Inter mögött.

Olvasói sztorik