Nemzetközi foci

Nem az volt a kérdés, hogy kezeztek-e a focisták, hanem az, hogy ki csinálta előbb

Ian Walton/PA Images via Getty Images
Ian Walton/PA Images via Getty Images

Nagy gondban volt Stuart Attwell a Chelsea-Manchester United rangadón vasárnap.

A találkozó első negyedórájában egy tizenhatoson belüli esetnél Mason Greenwood és Callum Hudson-Odoi is labdába ért kézzel, ezért a VAR segítségére volt szükség. A felvételen jól látható, hogy a manchesteri támadó karjáról pattan a Chelsea játékosának ujjaira a labda, de Greenwoodnál éppen határeset, hogy a szabálykönyv mit ítél kezezésnek. Attwell végül úgy döntött, erre nem ad tizenegyest.

Utóbb kiderült, talán egy győztes gól lehetett volna belőle, mert 0-0-val ért véget a bajnoki. Az első félidőben Olivier Giroud lőtt rosszul kapura egy David De Geától kapott labdát, majd térfélcsere után Hajim Zijes lövését védte a kapus. A második félidő derekán Greenwood centiket tévesztett, a 76. percben pedig Edouard Mendy hozott össze majdnem egy gólt.

Végül azonban maradt a gól nélküli döntetlen, aminek a listavezető Manchester City örülhet a legjobban, mivel így 12 pontra nőtt az előnye a városi riválissal szemben. A West Ham éppen a Citytől kapott ki, a harmadik helyen álló Leicestert pedig az Arsenal verte, így minden riválissal szemben nőtt Guardioláék előnye.

Eredmények – Premier League, 26. forduló

Chelsea-Manchester United 0-0

korábban:
Tottenham Hotspur-Burnley 4-0 (3-0)
Crystal Palace-Fulham 0-0
Leicester City-Arsenal 1-3 (1-2)

szombaton játszották:
Newcastle United-Wolverhampton Wanderers 1-1 (0-0)
Leeds United-Aston Villa 0-1 (0-1)
West Bromwich Albion-Brighton 1-0 (1-0)
Manchester City-West Ham United 2-1 (1-1)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik