Nemzetközi foci

Magyarországon is szívesen fociznia a ManUnited egykori középpályása

Matthew Ashton - AMA/Getty Image
Matthew Ashton - AMA/Getty Image

Vasárnap lesz napra pontosan öt éve, hogy Marcus Rashford debütált a Premier League-ben és a Manchester United színeiben két góllal járult hozzá az Arsenal elleni 3-2-es győzelemhez. Ugyanezen a napon egy másik tehetséges fiatal játékos is bemutatkozott, Louis van Gaal a hosszabbításban pályára küldte a 20 éves James Weirt, akinek egy az egy alkalom jutott a Premier League-ben.

Kapcsolódó
Egykori válogatott trió veszi át a Fehérvár futballcsapatát
Április 1-től Szabics Imre az új edző, Juhász Roland és Torghelle Sándor segíti.

A középpályás élete más irányt vett, 2016-ban a hull Cityhez szerződött, de ott is mindössze három másodosztályú mérkőzésen lépett pályára, megfordult a Wigan, majd a harmadik ligás Bolton csapatában, végül 2000. március 7-én aláírt a szlovák élvonalban szereplő Pohronie csapatához.

A garamszentkereszti csapatban úgy tűnik, magára talált, a szezonban húsz bajnokin öt gólt szerzett eddig.

„Miután a legutóbbi három klubomban összesen 15 bajnokit játszottam, új klubot kellett találnom. Így kerültem Szlovákiába. Lehet, hogy nem ez a legelbűvölőbb hely a világon, de örülök, hogy újra játszhatok. Néhány mérkőzésre volt szükségem, és amikor alkalmam nyílt rá, örültem. Nem érdekelt, hol és mennyiért” – nyilatkozta a BBC-nek.

A cseh Slovan Liberechez nem sikerült aláírnia, de a Pohronie ajánlatát elfogadta. Azt mondta, érdekes és tanulságos kaland ez számára, hiszen Angliában nem nagyon kísérik figyelemmel az európai futballt.

A kontraszt hatalmas, de ez még mindig futball. Tetszett néhány szlovákiai stadion, például a Spartak Trnava létesítménye, de játszottunk néhány faluban is kupamérkőzést.

Emlékszik a tavalyi szezonból a Nyitra elleni győzelemre, amelynek köszönhetően sikerült kiharcolni a bennmaradást. A meccs után a játékosok egy kis helyi kocsmába mentek néhány szurkolóval ünnepelni.

„Volt némi kaja és ital. Angliában is elmehetsz egy nagyobb bárba, de így ez teljesen más volt” – mesélte nevetve, hozzátéve, ezen az estén sok borovicskát ivott.

Reméli, hogy segíthet klubjának ismét a bennmaradásban, és hogy ez egyfajta lépcsőfok lesz a karrierjében.

Nagyon jó, hogy végre egy évet játszhattam, az a tervem, hogy innen egy nagyobb klubba kerülök. Szeretnék talán Magyarországon vagy Ausztriában futballozni, majd végül Németországba vagy akár Angliába kerülni

– tette hozzá.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik