Magyar foci

Egykori válogatott trió veszi át a Fehérvár futballcsapatát

Megtalálta az új szakmai stábot a Fehérvár FC labdarúgócsapata, amelynek vezetése pénteken bejelentette, hogy április 1-től Szabics Imre lesz az új vezetőpedző, a munkáját pedig Juhász Roland, valamint Torghelle Sándor segíti.

Szabics Imre jelenleg az osztrák válogatott pályaedzője, az osztrák szövetséggel való megállapodás értelmében március végéig még ott dolgozik. Az új vezetőedző szerződése 2024. június 30-ig szól.

“Szeretnék köszönetet mondani a vezetőségnek, hiszen minden követ megmozgattak azért, hogy az osztrák szövetség elengedjen és én legyek a Vidi következő vezetőedzője. Tudom, hogy ez nem volt egyszerű feladat, mert azt szerették volna, hogy maradjak, de végül úgy gondolom, hogy sikerült egy olyan megoldást találni, amely minden fél számára optimális lehet” – nyilatkozta Szabics.

„Köszönöm szépen a családom támogatását is, hiszen nem könnyű feladat négy gyönyörű hölgyet, a feleségemet és a kislányaimat Grazban hagyni, de az a tervem, hogy nagyon hosszú távon, akár a következő tíz évben is én legyek a Fehérvár vezetőedzője, ők pedig majd követnek engem, hiszen nem szeretnék sokáig ilyen távolságban élni tőlük.”

A korábbi válogatott csatár elmondta, nagyon sokat köszönhet szakmailag Dárdai Pálnak, Bernd Storcknak és Franco Fodának, de

Szabics Imre Szabics Imre elképzeléseit szeretné valóra váltani a csapatával.

„Egy Európa-bajnoki részvételt és egy valószínűsíthető világbajnoki szereplést nem volt könnyű feladni, de tudatosan építettem eddig is a karrieremet, és úgy érzem, most jött el az idő arra, hogy vezetőedzőként dolgozzak. Ami a stábot illeti, azért szeretném, hogy Juhász Roland és Torghelle Sándor is csatlakozzon hozzánk, mert nagyon régóta ismerem őket, és olyan karakterekről van szó, akikkel mind emberi, mind szakmai kvalitásaik miatt Európa bármelyik kispadjára nyugodt szívvel ülnék le” – tette hozzá.

Juhász Roland elmondta, már nyolc éve a Vidi-családhoz tartozik, azt ígérte, hogy edzőként is ugyanazzal az elszántsággal és hozzáállással segíti majd a klubot, mint játékosként tette.

“Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy újra lehetőséget kaptam Fehérváron. Sikeres időszakot töltöttem el itt a múltban, egy nagyon egységes csapatban. Ugyanezt az egységes csapatot szeretnénk megvalósítani az előttünk álló időszakban is” – nyilatkozta Torghelle Sándor.

Hozzátette:

Persze a hozzáállásom, habitusom nem változik az oldalvonal mellett sem.

Az új stáb érkezéséig Szalai Tamás marad a megbízott edző.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik