Magyar foci

Szabics is esélyes a Fehérvár kispadjára

CHRISTIAN CHARISIUS / DPA / dpa Picture-Alliance
CHRISTIAN CHARISIUS / DPA / dpa Picture-Alliance

Még mindig nem tudni, ki lesz a MOL Fehérvár FC új edzője. Márton Gábor menesztése után a fehérvári csapatot a hétvégi, Diósgyőr elleni bajnokin a korábbi másodedző, Szalai Tamás irányította, de ez sem változtatott az utóbbi hetekben látott tendencián, mivel az utolsó helyezett miskolciak 3-1-re nyerni tudtak a MOL Aréna Sóstóban.

Kapcsolódó
Hiába rúgták ki az edzőt, a Fehérvár otthon kapott ki a sereghajtótól
A csereként beállt Grozav mesterhármast szerzett.

A Nemzeti Sport Online azt írja, hogy a fehérvári klub a szerdai, FTC elleni Magyar Kupa-nyolcaddöntő előtt bejelentheti az új edzőt, és a jelöltek között szerepel Szabics Imre neve is. A korábbi 39-szeres magyar válogatott csatár jelenleg az osztrák válogatott másodedzője, a csapattal egyenes ágon sikerült kijutni az idén nyárra halasztott Európa-bajnokságra.

Az NSO értesülései szerint Szabics mellett még egy külföldi edző van versenyben a posztért. Ha végül a 39 éves Szabics lesz a befutó, akkor először dolgozhat vezetőedzőként.

A kiemelt képen Szabics (jobbra) az osztrák szövetségi kapitánnyal, Franco Fodával (középen), és a másik másodedzővel, Thomas Kristllel látható.

Olvasói sztorik