Élő Nemzetközi foci

Gulácsiék két gólt ajándékoztak a Liverpoolnak, Mbappé hármat lőtt a Barcának

Marton Monus/dpa (Photo by Marton Monus/picture alliance via Getty Images
Marton Monus/dpa (Photo by Marton Monus/picture alliance via Getty Images

A németországi beutazási korlátozások miatt az RB Leipzig a Puskás Arénában látta vendégül Bajnokok Ligája-ellenfelét, a Liverpoolt. A magyar játékosokat is felvonultató együttesnek nem hozott szerencsét a pálya, 2-0-ra kikapott a BL-nyolcaddöntő első meccsén.

Rögtön bekezdett az RB Leipzig, az első percekben meg tudta lepni a Liverpoolt, sőt Dani Olmo csukafejese a jobb kapufán csattant. Apránként átvette azonban a játék irányítását az angol csapat és Mohamed Szalah kiugratásánál már Gulácsi Péternek kellett nagyot védenie. A félidő derekán is a magyar kapus lett a főszereplő, egy Sadio Manénak címzett indításra mozdult ki jól, majd Andrew Robertson távoli emelésénél is biztosított, még ha nem is kellett labdához érnie.

Térfélcsere után Christopher Nkunku került hatalmas helyzetbe egy perc alatt, ezt Alisson védeni tudta, ezután viszont érthetetlen hibát követett el Marcel Sabitzer, az elcsúszó Klostermann mögött szinte indította Szalahot, aki egy az egyben nem hibázott.

Percekkel később Mukiele nézett el rém csúnyán egy előre ívelt labdát, ezt Mané értékesítette, innentől pedig már kevés erő és kreativitás szorult a licpcsei támadásokba, a Liverpool pedig magabiztosan behúzta 2-0-ra a meccset.

Eközben a Paris Saint-Germain Barcelonába látogatott, ahol hiába talált be Lionel Messi tizenegyesből, Kylian Mbappé perceken belül egyenlíteni tudott. A második félidőben ráadásul ellentámadásból is betalált Mbappé, majd Moise Kean fejelhetett teljesen tisztán, mielőtt a hajrában Mbappé befejezte volna mesterművét egy mesterhármassal.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

RB Leipzig-Liverpool 0-2 (0-0)
Budapest, Puskás Aréna
v.: Slavko Vincic (szlovén)
RB Leipzig: Gulácsi – Mukiele (Orbán – 65.), Klostermann, Upamecano, Angelino – Sabitzer, Kampl (Hvang – 73.), Haidara (Poulsen – 65.) – Adams, Olmo, Nkunku
Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Kabak, Henderson, Robertson – Wijnaldum, Jones, Thiago (Oxlade-Chamberlain – 72.) – Mane, Salah (N. Williams – 90.), Firmino (Shaqiri – 72.)
Gól: Szalah (53.), Mané (58.)

Barcelona-PSG 1-4 (1-1)
Gól: Messi (27) ill. Mbappé (32., 65., 85.), Kean (70.)

Két gólt ajándékozott ellenfelének az RB Leipzig Budapesten

Rögtön bekezdett az RB Leipzig, az első percekben meg tudta lepni a Liverpoolt, sőt Dani Olmo csukafejese a jobb kapufán csattant. Apránként átvette azonban a játék irányítását az angol csapat és Szalah kiugratásánál már Gulácsi Péternek kellett nagyot védenie. A félidő derekán is a magyar kapus lett a főszereplő, egy Manénak címzett indításra mozdult ki jól, majd Robertson távoli emelésénél is biztosított, még ha nem is kellett labdához érnie.

Térfélcsere után Christopher Nkunku került hatalmas helyzetbe egy perc alatt, ezt Alisson védeni tudta, ezután viszont érthetetlen hibát követett el Sabitzer, az elcsúszó Klostermann mögött szinte indította Szalahot, aki egy az egyben nem hibázott. Percekkel később Mukiele nézett el rém csúnyán egy előre ívelt labdát, ezt Mané értékesítette, innentől pedig már kevés erő és kreativitás szorult a licpcsei támadásokba, a Liverpool pedig magabiztosan behúzta 2-0-ra a meccset.

Angelino törte el a labdát

Pedig ez most tiszta lövő helyzet volt, de rémesen találta el a labdát a lipcseiek játékosa. Maradt a 0-2.

Hosszú idő után egy próbálkozás

Angelino beadását fejelte ki Robertson, ezt vette át Sabitzer és jó húsz méterről vette célba a kaput, de nem kellett Alissonnak vetődnie. Ennél jóval többre lesz szükség.

Újabb lipcsei csere

Kampl fejezte be a meccset, aki talán picit elfáradt a második félidőben. Hvang jött a helyére.

Jön Orbán!

Haidara és Mukiele jött le a pályáról, egyiküknek sem ment jól a játék ma este. Poulsen és Willi Orbán állt be a helyükre.

Olmo még nem adta föl

A támadások nagyja rajta megy át, ezúttal Nkunkuval játszottak össze szépen, a lövésébe viszont belelépett még Thiago.

Próbálkozik azért az RB Leipzig is

Angelino kapott jó kiugratást és Alexander-Arnold szorításában kapura is lőtt, de célt tévesztett. Legalább a kaput igazán eltalálhatta volna.

Véres lett Kabak szája

Christopher Nkunku ugrott föl fejelni a liverpooli hátvéd mellett, de a mozdulat közben szájon könyökölte Kabakot. Sárgát kapott érte.

Rögtön egy hatalmas helyzettel indul a meccs

Dani Olmo ugratta ki Nkunkut, aki lesprintelte Jordan Hendersont, megtolta Alisson előtt a labdát, majd a hosszúba lőtte volna a labdát, de a brazil kapus kivédte a lövést.

Liverpooli mezőnyfölény, kevés kaput találó lövés

Mindössze 41 százalékban volt a labda az RB Leipzignél, de nagyon nem lehetett érezni, hogy a kapuhoz szögezné a Liverpool ellenfelét. Az angolok nyolcszor lőttek kapura, a németek csak négyszer, de csak egy-egy próbálkozást kellett a kapusoknak védenie. Tegyük azért hozzá gyorsan, Olmo kapufán csattanó fejese a statisztikában kaput nem eltalált lövésnek számít.

Vége az első félidőnek

Mané és Upamecano több csatája sem hozott igazi helyzetet, majd egy kirúgás után Nkunku lesen ragadt, így ért véget a félidő.

Egy szabálytalan gól már esett

Upamecano próbálta kiengedni a labdát, amit Mané az alapvonalon túlról akrobatikus mozdulattal tett vissza, Firmino pedig a hálóba csúsztatott. A partjelző azonnal jelezte, hogy kint volt már a labda, nem volt kérdés, hogy nem adják majd meg a találatot.

Gulácsi a földön!

Mané kapott parádés indítást egy második labdából, de a kirohanó Gulácsi Péter jókor lépett közbe. Közben viszont Robertson begyűjtötte a labdát és egyből a kaput is vette célba, Gulácsi visszarohanva vetődött, de nem kellett hárítania. A magyar kapus ezután a vállát fájlalta, de rövid ápolás után folytatni tudta a játékot.

16 év után van ilyen kezdője a Liverpoolnak

Ha már Kabakot emlegettük a felvezetésben, ő az első török játékos egy angol csapatban BL-meccsen. Emellett ő és Jones is 20 évesek, utoljára 2005-ben volt két U21-es játékos is a Liverpool kezdőjében a Bajnokok Ligájában, akkor 2-1-re nyertek az angolok.

Olvasói sztorik