Giuseppe CACACE / AFP
Nemzetközi foci sport

Kivágták az edzőt, akinek sikerült a tizenegyest és a nemi erőszakot egy mondatban említenie

Menesztette Stuart Baxter vezetőedzőt az indiai labdarúgó Szuperligában sereghajtó Odisha FC, mert a legutóbbi mérkőzés után a nemi erőszakkal példálózott egy televíziós interjúban.

Nem tudom, mikor fogunk végre megkapni egy büntetőt. Azt hiszem, az egyik játékosomnak meg kell erőszakolnia valakit, vagy saját magát, hogy tizenegyest kaphasson

– nyilatkozta hétfőn a 67 éves szakvezető, miután csapata hazai pályán 1-0-ra kikapott a Jamshedpur együttesétől.

A klub néhány órával később elnézést kért, és bejelentette, hogy azonnali hatállyal felbontotta a tavaly júniusban érkezett Baxter szerződését, amely jövő nyárig szólt.

Az Odisha FC közleménye szerint a tréner szóhasználata megdöbbentő, a kontextustól függetlenül teljességgel elfogadhatatlan, és nem tükrözi a klub értékeit.

Az angol Baxter korábban a dél-afrikai és a finn válogatottat is irányította.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!