Nemzetközi foci

Nemi erőszakkal vádolt csatárt igazolt a klub, azonnal távozott a főszponzor

Miután a Santos labdarúgócsapata múlt vasárnap bejelentette, hogy szerződtette a 36 éves, százszoros brazil válogatott Robinhót, a főszponzor Orthopride bejelentette, hogy a nők iránti tiszteletből azonnal felbontja szerződését a klubbal.

Robinhót még 2017-ben kilenc év börtönre ítélték Olaszországban, amiért négy évvel korábban részt vett egy 22 éves albán nő csoportos megerőszakolásában. A csatár visszautasította a vádakat – bár azt elismerte, hogy orális szexet folytatott az áldozattal –,

és fellebbezett a döntés ellen, a másodfokú tárgyalás december 10-én folytatódik.

Robinhót kilenc év börtönre ítélték
Nem erőszak vádjában találták bűnösnek.

„Nagyon csodáljuk Santos történelmét és hagyományait. Robinho aláírásáról csak a hét végén értesültünk a közösségi médián keresztül.

Nem léphetünk túl az etikai és erkölcsi értékeken, például az emberi méltóságon. A női ügyfeleink iránti tiszteletükből hoztuk meg ezt a döntést

– írta közleményében az Orthopride.

„Klubként nem kommentálhatjuk a vádiratot, mivel egy Olaszországban folyamatban lévő ügyről van szó, amelynek részleteit a nyomozás érdekében titokban tartják. Robinhót még mindig nem jogerősen ítélték el, így nem akadályozhatjuk őt abban, hogy futballozzon” – reagált a történtekre a brazil klub.

Robinhót nem először állítják bíróság elé. 2009 januárjában egy 18 éves lány megerőszakolásával vádolták, de DNS-vizsgálat után felmentették.

Kiemelt fotó: Ettore Chiereguini / AGIF via AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik