Nemzetközi foci

Messi szabadrúgásgólokban agyonveri a topligás ellenfeleket

LLUIS GENE / AFP
LLUIS GENE / AFP

Pedig az Athletic Bilbao mindent megpróbált: egy játékos befeküdt a sorfal mögé, arra gondolva, hogy így blokkolja a labdát, ha laposan érkezik, egy másik pedig a gólvonal környékén próbált fejjel menteni. De hiába, Lionel Messi szabadrúgása a Bilbao kapujának bal felső sarkában kötött ki.

0.13-nál látható a gól:

Az Opta statisztikája alapján tétmeccsen ez volt a 650. gólja Messinek a Barcában, és a 49., amit szabadrúgásból szerzett.

Az ESPN is előbányászott egy figyelemre méltó statisztikát: az elmúlt öt idényben Messi 21 gólt szerzett szabadrúgásból a bajnokságban, ezzel toronymagasan a legjobb ebben a műfajban a topligákban. A második helyen a jelenleg az Interben játszó Aleksandar Kolarov, valamint a Southampton futballistája, James Ward-Prowse áll 8-8 góllal, de 6 találattal felkerült a listára a korábban Újpesten szereplő, jelenleg a Levantét erősítő Enisz Bardi is.

Messi 403 kísérletből lőtt be 38 szabadrúgást a bajnokságban, ez kilenc százalékos hatékonyságot jelent. Cristiano Ronaldo a Real Madridnál töltött évei alatt 19 szabadrúgásgólt jegyzett 310 próbálkozásból, ami hat százalékos pontosságnak felel meg.

Olvasói sztorik