Nemzetközi foci

A vártnál tovább húzódhat Szoboszlai sérülése

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Nem kizárt, hogy márciusig kell várni Szoboszlai Dominik lipcsei bemutatkozására. Az rblive.de adott helyzetjelentést a 20 éves magyar válogatott labdarúgó helyzetéről, akit a télen 20 millió euróért igazolt át Salzburgból a német élvonalban szereplő Leipzig, ám a játékos combközelítő izma megsérült.

Kapcsolódó
Rossi szeretné látni, hogy félelem nélkül játszunk a világ legjobb csapatai ellen
Elöl csak Szalai Ádámra számíthat, szerinte Szoboszlai Dominik Európa egyik legjobb középpályása lesz.

Szoboszlai így az elmúlt hetekben Ausztriában, a Salzburghoz közeli Thalgauban található edzőközpontban végzi a rehabilitációt egy specialista felügyeletével (az Instagramja alapján szerdán megnézte a salzburgiak Ried elleni, 3-0-ra megnyert bajnokiját). Korábban arról szóltk a hírek, hogy február második felében mutatkozhat be, de az rblive.de azt írja, hogy

a teljes értékű edzésmunkát várhatóan március elején kezdheti el.

Szoboszlai Dominiket több topligás csapattal is hírbe hozták az elmúlt bő fél évben, ő azonban a Red Bull-családon belül váltott. Azt mondta később, a legjobb döntést hozták meg édesapjával és menedzserével közösen, mert a lipcseieken érezték a leginkább, hogy őt akarják.

„Nem mondanám, hogy zavartak a különböző átigazolási pletykák, elvégre ha továbbra is hozom azt a szintet, amelyet elvárok magamtól, akkor a találgatások a jövőben is folytatódnak” – mondta a váltása után a Nemzeti Sportnak.

Szoboszlai Dominik 2025 nyaráig szóló szerződést kötött a Gulácsi Péter és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipziggal.

Olvasói sztorik