Magyar foci

Szoboszlai Dominik: Tényleg bepánikoltam

A magyar labdarúgó válogatott őszi meneteléséről készett filmet az M4 Sport. A szokatlan kameraállásokból rögzített, több eddig nem látott részletet bemutató, kulisszák mögé betekintést engedő dokumentumfilmet, a Zaj a csendbent itt nézheti meg, aki szeretné. Mi addig is kiragadtuk a legszebb pillanat, az Európa-bajnokságot érő Izland elleni 2-1-es győzelem főszereplőinek gondolatait.

Loic Nego, aki a 88. percben egyenlített úgy fogalmazott, óriási megkönnyebbülést érzett, amikor betalált.  A saját fülének a huzogatásáról pedig elárulta: „Az egy kis jelzés, amit a családommal szoktam hasznáűlni. Azt jelenti: szeretlek.

Szoboszlai Dominik a második magyar gólról: „Sigi hibázott, utána elmentek a szélés. Úgy voltam vele, nem hiszem el, de utána Endi nagyot mentett. Utána még leblokkoltuk, utána Sala odapasszolta Siginek, megkaptam a labdát és onnan vittem. Én ugye nem láttam, hogy a kapufáról hova gurul, hogy a vonalon gurul végig és kimegy, vagy a kapuba. És miután a hálóba bement, akkor úgy voltam vele: igen, megcsináltuk!”

De, hogy látta mindezt az édesapa, Szoboszlai Zsolt? „Mivel ismerem a gyerekemet, amikor a félpályát átlépte, tudtam, hogy ő nem fogja lyukra betenni, nem fog passzolni, ő azt el fogja lőni. Mert úgy ahogy mondta: hát mikor, ha nem a végén próbálja meg 20 méterről ellőni azt a labdát. Megint csak az volt a lényeg számomra, amikor odaért, hogy kaput találjon, mert azt kell találni ebben a kiélezett szituációban. És kaput talált.”

Szoboszlai Dominik a gólt követő ünneplésről, arról, milyen volt a kupac alján: „Nagyon rossz. Senkinek nem kívánom. Gondolkoztam, hogy lefeküdjek, vagy állva maradjak, de a Fiola már rám ugrott és a mellkasommal nyomtam a földet. Ha a kezem magam előtt lett volna nem tudtak volna összenyomni, mert azzal tartottam volna magam. A Szalának üvöltöttem, hogy nem kapok levegőt. Izomból. Tényleg bepánikoltam. Sosem vagyok ilyen, de nagyon sokan voltak rajtam. És Szala üvöltte, hogy ez az, ez az, én meg vissza, hogy nem, nem ez az, száljatok le! És nem értette. Amikor látta, hogy kezdek beszédülni, akkor szólt a többieknek, hogy szálljatok le róla, mert nem kap levegőt.”

Olvasói sztorik