Nemzetközi foci

Gulácsi „Pete the wall” mérföldkőhöz érkezett

Szombaton az RB Leipzig idegenben győzte le 1-0-ra a Stuttgartot a Bundesliga 14. fordulójában, ezzel pedig átvette a vezetést a Bayern Münchentől. Szoboszlai Dominik ugyan még nem lépett pályára, de Orban Willi és Gulácsi Péter kezdőként játszott. Utóbbi ráadásul mérföldkőhöz érkezett, 200. meccse volt a szombati az RB Leipzig mezében, és ezzel a Lipcse színeiben legtöbb mérkőzést játszó labdarúgók sorában már a negyedik.

Nagyon büszke és örülök az RB Leipzig 200. megjelenésének és természetesen: tiszta . 🙃💯 </ p> Közzétette: – & nbsp; 2021. január 2., szombat </ blockquote> </ div>

Vasárnap a listavezető klub twitter oldalán is megemlékezett a jeles mérföldkőről.

Julian Nagelsmann  vezetőedző nem csak a nullázó kapusát, de csapata egész védelmét dicsérte.

„Óriási helyzetet teremtettünk számukra, de Péter nagyszerűen reagált és hárított. Egyenlíthettek volna” – idézte az MTI a tréner nyilatkozatát. Nagelsmann mondata arra utalt, hogy a mérkőzés 86. percében, 1-0-s lipcsei vezetésnél a stuttgartiak védője, Waldemar Anton hirtelen teljesen üresen állt Gulácsi előtt, aki aztán kivételes reflexszel védte az ellenfél lövését.

Az RB Leipzig védelme kiemelkedően teljesít eddig, a szezon 14 bajnoki találkozóján mindössze kilenc gólt kapott, ami messze a legjobb mutató a mezőnyben. Orbán és a másik belső védő, Dayot Upamecano is remek teljesítményt nyújtott Stuttgartban.

„Valószínűleg a legjobb csapat ellen játszottunk a mostani idényben” – mondta a VfB vezetőedzője, Pellegrino Matarazzo azok után, hogy a Stuttgart korábban már játszott a címvédő és Bajnokok Ligája-győztes Bayern Münchennel is.

(Kiemelt kép:  Tom Weller/dpa)

Olvasói sztorik