Nemzetközi foci

Eltűnt Jürgen Klopp egyik taktikai fegyvere az idei szezonból

Laurence Griffiths/Getty Images
Laurence Griffiths/Getty Images

Izgalmas elemzést tett közzé a The Athletic a Liverpool FC idei szezonjáról. James Pearce arról írt cikkében, hogy az angol bajnoki címvédő jóval kevesebb gólt szerez szögletekből. Előző idényében Jürgen Klopp csapata 11 gólt szerzett szögletekből, a legtöbbet a Premier League egész mezőnyéből, míg idén csak hatot, pedig 121-szer jött sarokrúgással a csapat.

Az elemzés kiemeli, ez könnyen összefügghet Virgil van Dijk sérülésével is, aki egyértelműen a csapat legjobban fejelő játékosa, ám sérülése miatt a szezon nagy részében nem állt Klopp rendelkezésére. Mellette Joel Matip nyeri a legtöbb légi párharcot, ám sokszor rá sem számíthat a Liverpool sérülékenység miatt.

A Crystal Palace 7-0-s legyőzése óta nem szerzett szögletből gólt a címvédő, azóta négy meccsen 36 sarokrúgás végezhetett el, ebből egyetlen alkalommal találta el a kaput. A szögleteket elemezve az derül ki Pearce cikkéből, hogy Jordan Henderson, Roberto Firmino és Fabinho nem tudják gólra váltani ezeket a beíveléseket, így Matip visszatérése a liverpooli gólínségre is gyógyír lehet.

Olvasói sztorik