Nemzetközi foci

A Liverpool nem tudta letaszítani az élről a Manchester Unitedet

MICHAEL REGAN / POOL / AFP
MICHAEL REGAN / POOL / AFP

0-0-s döntetlent játszott a címvédő Liverpool és a listavezető Manchester United a Premier League 19. fordulójában. A vendégcsapat ezzel őrzi első helyét a bajnokságban.

A forduló rangadójának első félideje nem igazán kényeztette el a szurkolókat, a Liverpool nagy nyomás alá helyezte ellenfelét már az elejétől kezdve, de igazán komoly helyzete egy volt, Firmino azonban kihagyta azt. A Manchester United félóra után tudott valamelyest kiszabadulni a hazai szorításból, Bruno Fernandesnek volt egy ígéretes szabadrúgása a 34. percben (ez volt az első lövése a meccsen a csapatnak), de összességében inkább volt fogcsikorgató az első félidő, mint látványos.

Kapcsolódó
Szürreális gólt lőtt Mourinho játékosa
Korán vezetést szerzett és végig magabiztosan játszott a Spurs, jött is a három pont.

A második félidőben is többnyire a blokkokban haltak el a lövési kísérletek, mígnem a 75. percben Alissonnak már bravúrt kellett bemutatnia, amikor lábbal védte Fernandes lövését. A brazil kapusnak a hajrában is volt egy nagy védése, Pogba lövését hárította. Bár a második félidő már jobb játékot hozott, döntenie egyik csapatnak sem sikerült, 0-0 lett a vége.

Az éllovas Manchester United három megnyert bajnoki után játszott döntetlent, míg a Liverpool egymást követő negyedik mérkőzésén nem tudott nyerni a Premier League-ben. Jürgen Kloppnak ez volt a 200. Premier League-összecsapása a hazaiak kispadján.

A két klub 205. alkalommal mérkőzött, a mérleg 67 liverpooli és 80 manchesteri győzelem mellett immár 58 döntetlen.

Premier League, 19. forduló

Liverpool – Manchester United 0-0

Olvasói sztorik