Nemzetközi foci

Klopp kifakadt a MU taktikája miatt

PHIL NOBLE / POOL / AFP
PHIL NOBLE / POOL / AFP

Nem hozott gólt a Premier League 18. fordulójának csúcsrangadója, a Liverpool-Manchester United meccs.

Kapcsolódó
A Liverpool nem tudta letaszítani az élről a Manchester Unitedet
Felejthető mérkőzésen játszott 0-0-t a két csapat.

A döntetlen azt jelenti, hogy a MU maradt az élen, és őrzi hárompontos előnyét a címvédővel szemben, amely csak a negyedik a tabellán, mivel a másik manchesteri csapat, a City, valamint a Leicester is megelőzi.

A Poolnál Jürgen Kloppnak rendeznie kell a sorokat, mert a csapat sorozatban három bajnokin maradt gólképtelen, és utolsó négy PL-meccsén csak három pontot szerzett.

A legrosszabb dolog, amivel szembesülhetsz a futballpályán, hogy egy világklasszis játékosokkal teletűzdelt ellenfél foggal-körömmel védekezik ellened

– nyilatkozta Klopp.

A statisztika azt mutatja, hogy a Liverpool ugyan többet próbálkozott (17-8-ra nyerték a hazaiak ezt a mutatót), de a MU négyszer találta el a kaput, míg a Pool csak háromszor, vagyis nem volt olyan egyoldalú a meccs, mint amit Klopp szavai tükröznek.

A góllövést leginkább a nagy trió tagjaitól, vagyis Mohamed Szalahtól, Roberto Firminótól és Sadio Manétól várhatták a Liverpool-drukkerek, de nekik nagyon nem megy a United ellen, hárman együtt mindössze háromszor találtak be a nagy riválisnak, pedig huszonkilencszer léptek pályára ellene.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik