Nemzetközi foci

Debütált az első csapatban a focista, akiről azt mondták az orvosok, hogy talán járni sem tud majd

swfc.co.uk
swfc.co.uk

Inspiráló történetet osztott meg az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Sheffield Wednesday. Bemutatkozott ugyanis a csapatban az a Declan Thompson, akiről korábban azt hitték az orvosok, hogy járni sem tud majd.

A 18 éves hátvéd Perthes-kórban szenved, ez a még növekedésben lévő combcsont csípőízületi betegsége, amely vérellátási zavart okoz. A kór következtében a combcsont feje eldeformálódhat és egyéb súlyos következménye is lehet. Thompson rengeteg műtéten esett át és 18 hónapig kerekesszékben ült a klub beszámolója szerint, a szüleinek azt mondták, az sem biztos, hogy többé lábra áll.

Aztán szombaton az Exeter elleni FA Kupa-meccsen Andy Holdsworth vezetőedző a 91. percben pályára küldte. Ennek az apró, de annál fontosabb gesztusnak így örült a családja:

Declan Thompsont a történtek arra sarkallták, hogy maga is segítsen beteg gyerekeknek. A brit Steps jótékonysági alapítvány nagykövete lett, amely olyan kisgyerekeknek segítő szervezet, akiknek az alsó végtagjukban diagnosztizálnak rendellenességet.

Amikor kisebb voltam azt mondták, nem fogok tudni futballozni. Nagyon sok üzenetet kaptam, hogy milyen inspiráló vagyok, mindegyikre válaszoltam. Segíteni akarok a fiatalabb srácoknak, hogy elérhessék, amit kitűztek maguknak célul. Soha ne mondd, hogy soha

mondta Thompson a klub honlapján.

Olvasói sztorik