Nemzetközi foci

Nyolc védése volt a 19 éves magyar kapusnak a Liverpool ellen

HANNAH MCKAY / POOL / AFP
HANNAH MCKAY / POOL / AFP

A koronavírus-járvány miatt utánpótlás-játékosokkal állt fel az Aston Villa a Liverpool elleni FA Kupa-meccsre, és a birminghami csapat kapuját a magyar Onódi Ákos védte.

Bár a Pool 4-1-re nyert, Onódi nem vallott szégyent, a meccsen nyolc védést mutatott be, az Opta statisztikái szerint Premier League-csapat kapusa legutóbb 2018 márciusában hárított ilyen sokszor a kupában, akkor a Swansea svéd kapusa, Kristoffer Nordfeldt volt nagy munkában a Tottenham ellen.

Onódi két évvel ezelőtt egy interjúban azt mondta, az angol U23-as bajnokság van olyan színvonalú, mint az NB I, és a kinti kapusedzések színvonalasabbak, alaposabbak.

Eleve a játék Angliában teljesen más tempóban zajlik, és a kapusokat is úgy készítik fel, hogy minden szituációra képesek legyenek reagálni, ezért a kis területen zajló labdatartásokba is bevonják őket.

Onódi nagyon éretten gondolkodik, nem csak a karrierjére gondol, fontosnak érzi, hogy több lábon álljon, és két éve már megszerezte az Angol Labdarúgó Szövetségtől kapott, Magyarországon a B licenccel egyenértékű edzői képesítést.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik