HANNAH MCKAY / POOL / AFP
Nemzetközi foci sport

Nyolc védése volt a 19 éves magyar kapusnak a Liverpool ellen

A koronavírus-járvány miatt utánpótlás-játékosokkal állt fel az Aston Villa a Liverpool elleni FA Kupa-meccsre, és a birminghami csapat kapuját a magyar Onódi Ákos védte.

Bár a Pool 4-1-re nyert, Onódi nem vallott szégyent, a meccsen nyolc védést mutatott be, az Opta statisztikái szerint Premier League-csapat kapusa legutóbb 2018 márciusában hárított ilyen sokszor a kupában, akkor a Swansea svéd kapusa, Kristoffer Nordfeldt volt nagy munkában a Tottenham ellen.

Onódi két évvel ezelőtt egy interjúban azt mondta, az angol U23-as bajnokság van olyan színvonalú, mint az NB I, és a kinti kapusedzések színvonalasabbak, alaposabbak.

Eleve a játék Angliában teljesen más tempóban zajlik, és a kapusokat is úgy készítik fel, hogy minden szituációra képesek legyenek reagálni, ezért a kis területen zajló labdatartásokba is bevonják őket.

Onódi nagyon éretten gondolkodik, nem csak a karrierjére gondol, fontosnak érzi, hogy több lábon álljon, és két éve már megszerezte az Angol Labdarúgó Szövetségtől kapott, Magyarországon a B licenccel egyenértékű edzői képesítést.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!