Nemzetközi foci

Hiába a magyar kapusbravúrok, legyőzte a Liverpool a Villát

HANNAH MCKAY / POOL / AFP
HANNAH MCKAY / POOL / AFP
Nagy lehetőséget kapott Onódi Ákos, az Aston Villa magyar kapusa, aki a koronavírus-járvány miatt a kezdőcsapatban kapott helyet az FC Liverpool elleni FA-kupa mérkőzésen, és több bravúrt is bemutatva hozzájárult ahhoz, hogy a birminghamiek csak 4-1-re kaptak ki.

Miután a 14 személynél, köztük 10 játékosnál kimutatták ki a koronavírus-fertőzést, az Aston Villa utánpótlás-játékosokkal állt ki a Liverpool ellen az FA-kupa 3. fordulójában.

Kapcsolódó
Magyar kapus véd a Liverpool ellen az FA-kupában
Onódi Ákos, az Aston Villa játékosa óriási lehetőséghez jut.

Ami másnak pech, az Onódi Ákosnak hatalmas szerencse volt, a 19 éves kapus a szezonban a Villa U23-as csapatában, a Premier League 2-ben lépett pályára, ezúttal viszont megkapta a nagy lehetőséget.

Amíg a birminghamiek a fiatalokban bíztak (a kezdőcsapatban öten meg sem születtek még, amikor liverpooli James Milner 2003 januárjában bemutatkozott az FA-kupában), addig a bajnoknál Mohamed Szalah, Minamino Takumi és Sadio Mané rohamozott.

Gyorsan vezetést is szerzett a ’Pool, a 4. percben Mané fejesével szemben tehetetlen volt Onódi (0-1).

Ugyan folytatódott a nyomás, a vendégek nem tudtak ziccereket kialakítani, ami helyzet adódott, ott pedig a magyar kapus bemutatott pár szép védést.

És ami mindenkit meglepett: a 41. percben Louie Berry kapott nagyszerű labdát, lerázta a védőjét, majd 12 méterről a kapu bal oldalába helyezte a labdát (1-1).

A második félidőben folytatódott a Liverpool nyomása, és várható volt, hogy előbb-utóbb góllá is érik ez a nyomasztó fölény. Az 53. percben még les miatt érvénytelenítette Szalah gólját a játékvezető, de aztán a 60. percben Georginio Wijnaldum vezetést szerzett (1-2), a 63. percben Mané újabb gólét fejelt (1-3), a 65. percben pedig Szalah lőtt a bal alsó sarokba (1-4).

FA-kupa, 3. forduló

Aston Villa – Liverpool 1-4 (1-1)
gól: L. Berry (41.), illetve Mané (4., 63.), Wijnaldum (60.), Szalah (65.)

 

Wolverhampton Wanderers – Crystal Palace 1-0 (1-0)
gól: Adama Traoré (35.)

Olvasói sztorik